DF afviser at blokere for kommuneaftale

16x9
Dansk Folkeparti kommer ikke til at blokere for kommuneaftalen. Foto: Scanpix

Løftebrud.

Det er ifølge Enhedslistens fungerende kommunalordfører Finn Sørensen det ord, der bedst beskriver Dansk Folkepartis opbakning til den aftale om kommunernes økonomi for 2016, som finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har indgået med kommunernes forening, KL.

- Det var et slagnummer fra DF i hele valgkampen, at man ikke under nogen omstændigheder ville være med til minusvækst. Nu er kommunerne bundet til at spare en procent om året i de næste fire år. Det kommer til at gå hårdt ud over velfærden, siger Finn Sørensen til TV 2.

Han så gerne at både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne gik sammen med Enhedslisten om at stemme imod aktstykket om kommunernes økonomi, når det kommer til afstemning i Folketingets finansudvalg.

DF bakker op - i år
Men det kommer ikke til at ske. I hvert fald ikke for Dansk Folkepartis vedkommende.

- Vi stemmer ja. Når vi kigger på aftalen, synes vi det er en langt bedre aftale end sådan, det så ud i går. Det vigtige for os er at provenuet fra omprioriteringsbidraget bliver inden for rammen. Kommunernes penge bliver i kommunerne, siger partiets finansordfører René Christensen til TV 2.

Og hvis finansministeren tror, at han næste år kan få Dansk Folkepartis stemmer til at omprioriteringsbidraget skal bruges andre steder end i kommunerne, eksempelvis til at finansiere skattelettelser, så kan han godt tro om.

- Så står vi af. De er vi helt klare. Det vokser ikke i vores have at bruge pengene til skattelettelser. Vi vil gerne kigge på, hvordan man gør tingene smartere og derved frigør midler til flere varme hænder. Men det er bare vigtigt, at provenuet ikke bliver brugt på alt muligt andet, siger René Christensen.

TV 2 forsøger at få en kommentar fra Socialdemokraterne.