Ida Auken i strid modvind: Omskæring af drengebørn er OK - men ikke piger

Radikales folketingskandidat Ida Auken er havnede mandag i et sandt uvejr på de sociale medier, efter hun gjorde sin mening omkring omskæring af drengebørn klar på Facebook.

"Jeg er for den religiøse og kulturelle frihed til at lade sit drengebarn omskære. Mvh Ida, skrev hun mandag eftermiddag i en opdatering, der hurtigt blev kommenteret af læge Morten Frisch, der i øjeblikket arbejder på en oversigt over, hvad folketingskandidaterne mener om omskæring.

No caption
No caption Foto: Twitter

Hun understregede senere, at hendes holdning kun omfatter drengebørn, og det satte hurtigt gang i debatten på både Facebook og Twitter.

Blandt andet ville komiker Lasse Rimmer gerne have en forklaring på, hvorfor pigers kønsdele skulle nyde særlig retsbeskyttelse i forhold til drenges.

Herefter fortsatte diskussionen, om hvorvidt omskæring af drenge var anderledes end omskæring af piger. Og debatten blev også kommenteret af speciallæge i børnesygdomme Morten Staberg:

- Jeg har personligt behandlet drenge der er blevet lemlæstet efter fejlslagne omskæringer. Hvorfor er der forskel, ville Morten Staberg blandt andet gerne vide.

Debatten omkring omskæring har tidligere været fremme, og hos Radikale har man tidligere erklæret sig som modstander af omskæring af drengebørn, og partiets sundhedsordfører forklarer også over for Metroxpress, at Ida Aukens opdatering på Facebook står for hendes egen regning.

- Vi er et parti med plads til etiske diskussioner, og det her er en etisk diskussion. Jeg synes, den er vanskelig at være sort/hvid omkring. Personligt mener jeg, at det er vanskeligt at argumentere for, at man skal skære i sunde og raske drengebørn ud fra fornuft, men jeg mener ikke, at man bare kan kaste en kulturel og historisk praksis fuldstændigt over bord og sige, at halvdelen af verden så er barbarer, siger Camilla Hersom til Metroxpress.

TV 2 forsøgte mandag at få en kommentar fra Ida Auken, men hun ønskede ikke at udtale sig i sagen. 

Danskernes Redaktion

Danskernes Redaktion på TV 2 består af ca. 30 studerende fra universiteter i hele landet.

De studerende suppleres af vores sociale medie-desk og har som opgave at overvåge de sociale medier for gode kommentarer, spørgsmål og andre relevante input til valgkampen.

Redaktionen vil agere bindeled mellem TV 2’s brugere, politikerne og TV 2’s flader under hele valgkampen.

Find os på de sociale medier og under hashtagget #tv2valg