Enlig mor til to og SOSU-assistent: Her er Jannies indtægt

I går fortalte vi om kontanthjælpsmodtageren Jeanette Iversen, der bor alene med to børn. Hun får udbetalt 19.605 kroner efter skat. Et beløb som de konservative ønsker at beskære til 17.500, men som regeringen afviser skal være mindre.

Gårsdagens debat om kontanthjælp har fået rigtig mange til at skrive til Danskernes Redaktion på TV 2. En af dem er Jannie Vesterbæk fra Bjerringbro. Hun arbejder på deltid som SOSU-assistent i 30 timer om ugen. Hun bor i en treværelses lejlighed med sine to børn, som hun har delt forældremyndighed over. Når man medregner børnepenge, børnetilskud og boligstøtte, så får Jannie Vesterbæk udbetalt mellem 16.000 og 17.000 kroner efter skat afhængig af tillæg.

Jannie Vesterbæk skrev følgende til TV 2 Nyhederne om kontanthjælpssatserne med henvisning til Jeanettes Iversens situation.

- Så mange penge får jeg ikke. Jeg ved udmærket at der findes mennesker på kontanthjælp som gerne vil arbejde. Men jeg ville være lykkelig for 17.000 kr.

Jannie Vesterbæk fortæller, at hun ikke ønsker at kaste med sten efter Jeanette Iversen eller andre kontanthjælpsmodtagere. Hun glæder sig i stedet over, at hun har et arbejde at stå op til. TV 2 Nyhederne var med hende kl. 05.20 da hendes dag startede. Så tidligt står hun op hver dag for at få børnene i institution, inden hun møder kl. 07.

- Jeg er opdraget til at arbejde. Det er ikke noget jeg tænker på. For mig er det ikke et valg at gå på kontanthjælp. Jeg skal forsøge mig selv.

Hvordan kan du få enderne til at mødes med 16.174 kr?

Det er jeg jo nødt til. Der kommer ikke nogen og stiller et pengetræ udenfor. Det er derfor jeg bor i en boligblok. Det er derfor min seng står i stuen. Jeg ville gerne have en lækker fireværelse, men det er ikke et spørgsmål om, hvad jeg gerne vil. Det er et spørgsmål om, hvad jeg har råd til.”

Se reportagen med Jannie Vesterbæk kl. 19 i Nyhederne på TV 2. 

Bemærk: De to kvinders situation er ikke 100 procent sammenlignelig, da de ikke er 'ens' på alle parametre.

Danskernes Redaktion

Danskernes Redaktion på TV 2 består af ca. 30 studerende fra universiteter i hele landet.

De studerende suppleres af vores sociale medie-desk og har som opgave at overvåge de sociale medier for gode kommentarer, spørgsmål og andre relevante input til valgkampen.

Redaktionen vil agere bindeled mellem TV 2’s brugere, politikerne og TV 2’s flader under hele valgkampen.

Find os på de sociale medier og under hashtagget #tv2valg