DF-top undsiger kandidat: Vi vil ikke s√¶nke l√łnnen

16x9
Dansk Folkepartis spidskandidat i Vordingborg g√•r til valg p√• at s√¶nke l√łnningerne, skriver Sj√¶llandske (Arkivbillede) Foto: Scanpix

Dansk Folkepartis kandidat i Vordingborg, Heino Hahn, g√•r til valg p√• at f√• s√¶nket de danske l√łnninger. Det siger han i et interview med Sj√¶llandske.

Men det bliver ikke som medlem af Dansk Folkeparti, at han f√•r den politik gennemf√łrt. Det udsagn st√•r helt for Heino Hahns egen regning, siger n√¶stformand Peter Skaarup.

Sj√¶llandske har spurgt Heino Hahn om hans m√¶rkesag, og den er ganske enkelt, at han vil arbejde for lavere l√łn.

- Jeg vil gerne arbejde for en s√¶nkning af l√łnninger, skatter og afgifter, s√• vi kan konkurrere med polakkerne. S√• slipper vi for al den udenlandske arbejdskraft, og vi skal ikke betale b√łrnepenge til dem, mens de er i Danmark, siger han til Sj√¶llandske.

Men det stikker altså langt ud fra den linje, som partiet ellers arbejder for på Christiansborg, forsikrer Skaarup.

- Vi er n√łdt til at holde de l√łnninger, vi har p√• det danske arbejdsmarked. Det er jo det, vi mener, n√•r vi siger, at cabotagek√łrsel ikke m√• finde sted med chauff√łrer, der udkonkurrerer danske, forklarer Peter Skaarup.

- Vi er n√łdt til at fastholde de danske overenskomster, som vi har i dag. Og s√• er det de √łsteurop√¶iske chauff√łrer, der skal indrette sig p√• det, hvis de skal v√¶re her i landet. P√• den m√•de kan vi ogs√• undg√• social dumping. Det er ikke den anden vej rundt, hvor vi skal s√¶nke vores l√łnninger, siger Peter Skaarup.

Heino Hahn deler valgkreds, Sj√¶llands Storkreds, med nogle af Dansk Folkepartis helt store profiler som S√łren Espersen, Liselott Blixt, Rene Christensen og Karin N√łdgaard. Men if√łlge en prognose for Altinget, har Dansk Folkeparti overhalet Venstre og Socialdemokraterne og er nu det st√łrste parti i kredsen.

I S√łren Risbjerg Thomsens prognose for Altinget.dk st√•r Dansk Folkeparti til at f√• hver fjerde stemme i Sj√¶llands Storkreds. Det vil udl√łse syv mandater til Folketinget og er derved en fremgang p√• tre mandater i forhold til valget i 2011.

Heino Hahn har siddet i kommunalbestyrelsen i 5 √•r, hvor han er 1. viceborgmester.