Søren Pind om kontroversiel plakat: Jeg er stolt

Du kan følge TV 2's valgblog her. Du også også følge valgets første dag på TV 2 News via TV 2 Play.

Venstres udenrigsordfører Søren Pind har valgt en noget anderledes foto-opstilling på sin valgplakat.

For hvor de fleste vælger et nydeligt og godt photoshoppet ansigtsnært profilbillede, har Venstre-manden valgt et sort/hvid-billede af ældre dato, hvor han med højre hånd hævet i bedste præsident-stil træder ud på en flytrappe. 

Billedet er fra Søren Pinds tid som udviklingsminister og er fra en tur til Sydsudan, fortæller han.

Plakaterne har allerede været genstand for både komiske og spydige kommentarer på Twiiter, men selv siger Søren Pind om billedet:

-  Jeg ville have en anden slags valgplakat, og jeg er stolt af den tid, jeg havde som udviklingsminister. Så tænkte jeg 'why not'. Og der har overvejende været positive tilbagemeldinger

Fås også i klassisk udgave
Billedet af Søren Pind i safari-uniform har tidligere været bragt i både Information og Berlingske. Fotografen, der var med på turen, fangede Venstre-manden i et humoristisk øjeblik, hvor han på en mellemlanding et øde sted, gjorde sig morsom.

 - Vi skulle have ekstra brændstof på, og vi lander et sted, hvor der næsten ikke er nogen mennesker. Jeg vender mig så om på vej ind igen og siger det her 'faaaaaarvel' med løftet hånd, og det lykkedes simpelthen fotografen at fange øjeblikket, siger Søren Pind til TV 2.

Det er dog ikke kun billedet af præsident-Pind, der er at finde på lygtepælene. Venstre-manden har nemlig også valgt et helt klassisk og mere tidssvarende billede, fortæller han.

- Der er lige mange af hver slags billede. Jeg har jo siden, jeg var udviklingsminister, fået skæg, og det kan man jo så se på den anden mere klassiske plakat. Den er dog også i sort/hvid, så temaet ligesom går igen.

Her ses den klassiske udgave af Søren Pinds valgplakat:

 

Danskernes Redaktion

Danskernes Redaktion på TV 2 består af ca. 30 studerende fra universiteter i hele landet.

De studerende suppleres af vores sociale medie-desk og har som opgave at overvåge de sociale medier for gode kommentarer, spørgsmål og andre relevante input til valgkampen.

Redaktionen vil agere bindeled mellem TV 2’s brugere, politikerne og TV 2’s flader under hele valgkampen.

Find os på de sociale medier og under hashtagget #tv2valg