Rusland melder om afværget koordineret droneangreb på Krim

Flere droner er ifølge russiske myndigheder blevet skudt ned over Krim-halvøen og Moskva natten til søndag.

Ruslands luftværn har afværget et koordineret ukrainsk angreb på Krim natten til søndag og nedskudt mindst seks droner, der var rettet mod halvøen fra forskellige retninger.

Det oplyser det russiske forsvarsministerium ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ministeriet oplyser ikke, om der er sket skader eller personskader i forbindelse med, at dronerne blev ødelagt.

På beskedtjenesten Telegram oplyser Moskvas borgmester, Sergej Sobjanin, at det russiske luftværn har skudt to ukrainsk affyrede droner ned i Moskva. En over byens Ramensky-distrikt og en over Istra-distrikt.

- Ifølge de foreløbige oplysninger er der hverken sket skader eller personskader på det sted, hvor resterne af dronen faldt ned, skriver Sobjanin om de nedskudte droner over Moskva.

Det russiske forsvarsministerium har ikke oplyst, om der er sket skader eller personskader som følge af nedskydningen af droner over Krim-halvøen.

Adskillige droner skudt ned de seneste måneder

Rusland anser Krim-halvøen for at være russisk territorium. Landets militær indtog halvøen i 2014, hvorefter Rusland annekterede den.

De fleste andre lande anser dog Krim for retmæssigt at tilhøre Ukraine.

Rusland har de seneste måneder adskillige gange skudt droner ned over Rusland og Krim-halvøen. Som regel påstår Rusland, at dronerne er sendt afsted af Ukraine.

Det statslige russiske nyhedsbureau Tass rapporterer, at mindst 24 fly i Moskvas store lufthavne er forsinket. Flyforsinkelser er blevet normen under droneangreb på den russiske hovedstad.