Rusland planlægger stormobilisering af 420.000 soldater, lyder efterretninger

Nu hvor gårsdagens valg i Rusland er overstået, kan Putin være på vej til at mobilisere op mod 700.000 soldater til krigen i Ukraine.

Det russiske militær har til hensigt at rekruttere 420.000 soldater inden udgangen af ​​2023.

Det vurderer det britiske forsvarsministerium i dets seneste opdatering fra krigen i Ukraine.

Rusland har allerede har rekrutteret 280.000 soldater, hvis man skal tro Dimitrij Medvedev, der er næstformand for Ruslands sikkerhedsråd og en af præsident Validimir Putins tætte allierede.

En udmelding, som Storbritanniens forsvarsministerium dog ikke kan bekræfte.

Rekruttering i det besatte Ukraine

Ukraines militær forventer, at stormobiliseringen omfatter mellem 400.000 og 700.000 rekrutter – blandt andet personer fra de besatte områder af Ukraine.

Det skriver generalstaben i Ukraines væbnede styrker på Facebook i en af dens seneste rapporter fra slagmarken.

- En massetvangsmobilisering af befolkningen forventes snart i Den Russiske Føderation og midlertidigt besatte områder i Ukraine på grund af besætternes katastrofale tab, lyder det.

Ukraine vurderer ligeledes, at Rusland vil mobilisere tropper fra Tjetjenien og russiske landområder for at bruge dem som "kanonføde".

- Rusland er begyndt at mangle soldater

De ovenstående vurderinger kommer dagen efter søndagens lokal- og regionalvalg i Rusland samt i de fire russisk-besatte områder i Ukraine: Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

Ganske som forventet viser resultaterne fra de omstridte valg, at Putins parti, Det Forenede Rusland, tager en sejr.

Andrey Kazankov er udenrigskorrespondent for Weekendavisen og har dækket Rusland gennem mange år.

Ifølge ham er Putin "notorisk kendt" for at træffe upopulære beslutninger efter et valg, og allerede mandag varslede han, at Putin meget vel kunne sætte gang i en mobilisering.

- Det er der mange, der har snakket om, for Rusland er begyndt at mangle soldater i Ukraine, og for første gang i lang tid kommer der meldinger om det, sagde han til TV 2.

- Putin vil ikke tage de upopulære beslutninger lige før et valg. Sidste år kom der en mobilsering lige efter et lignende regionalvalg, forklarede han.