Jimmy Buffett er død

Buffett vandt to Country Music Association-priser i løbet af sin karriere og blev to gange nomineret til en Grammy.

Den amerikanske sanger Jimmy Buffett er død i en alder af 76 år.

Det skriver hans officielle hjemmeside.

- Jimmy døde fredeligt natten til 1. september omgivet af sin familie, venner, musik og hunde, lyder det i en erklæring på hans sociale medier.

- Han levede sit liv som en sang til det allersidste åndedrag og vil blive savnet ufatteligt af så mange, fortsætter erklæringen.

Dødsårsagen er ikke blevet offentliggjort.

Jimmy Buffett er bedst kendt for sangen 'Margaritaville', der beskrives som en "eskapistisk hyldest til det tropiske liv".

Sangen blev udgivet i 1977, toppede som nummer 8 på Billboard Hot 100-listen og tilbragte 22 uger på hitlisten, hvilket gjorde den til hans mest populære sang.

Buffett lavede 27 studiealbum i løbet af sin karriere, der strakte sig over fem årtier og også omfattede et forretningsimperium.

Forberedte ny musik

Den amerikanske sanger blev kortvarigt indlagt i maj efter en tur til Bahamas.

- Jeg var nødt til at stoppe i Boston for at blive tjekket, men endte tilbage på hospitalet for at løse nogle problemer, der krævede øjeblikkelig opmærksomhed, fortalte han sine følgere i et opslag på sociale medier.

Buffett skrev en dag senere, at han snart var på vej hjem fra hospitalet, og takkede sine følgere for "udgydelsen af støtte og lykønskninger".

Han fortalte ikke, hvad der plagede ham, men sagde, at han ville tage på "fisketur med gamle venner og komme tilbage i god form", når han vendte hjem fra hospitalet.

Før sin død forberedte Buffett sig på at udgive en ny plade ifølge hans hjemmeside.

Aldrig en hitmager

Buffett blev født i Pascagoula i delstaten Mississippi, men voksede op i havnebyen Mobile i Alabama.

Han flyttede til Key West i Florida, hvor han fandt sin stemme.

Jimmy Buffett, der havde en forkærlighed for ordspil, ignorerede stort set alle popmusiktendenser og var aldrig en hitmager eller en MTV-darling.

'Margaritaville' var hans eneste sang i topti.

Men han byggede en enorm skare af fans, kærligt kendt som 'Parrotheads', som omfavnede hans vision om livet tilbragt i klipklapper, fyldt med strande, både, sprut og hash.

Senere i sin karriere omdannede han sin vedvarende popularitet til bestsellerbøger, en Broadway-musical og en række afslappede restauranter, feriesteder og andre forehavender.

Buffett, der blev optaget i Nashville Songwriters Hall of Fame i 2006, vandt to Country Music Association-priser i løbet af sin karriere og blev to gange nomineret til en Grammy.

Jimmy Buffett efterlader sig sin kone og tre børn.