Paris forbyder elektriske løbehjul fra og med i dag

Den franske hovedstad bliver den første i Europa til at forbyde elektriske løbehjul på byens gader.

Trafikanter i Paris får fra og med i dag én ting mindre at skulle forholde sig til, når de bevæger sig rundt i byen.

Elektriske udlejningsløbehjul bliver nemlig forbudt, efter at resultatet af en folkeafstemning i byen er trådt i kraft i dag, skriver avisen Le Monde.

Ved afstemningen i april var næsten 90 procent af de afgivne stemmer for at forbyde elektriske løbehjul - valgdeltagelsen var dog helt nede på 7,5 procent.

Byens overborgmester, Anne Hidalgo, førte kampagne imod de elektriske løbehjul og beskrev dem som en "plage" i byens i forvejen hektiske trafik.

Og nu skal udlejningsfirmaerne Lime, Tier og Dot altså fjerne de omkring 15.000 udlejningsløbehjul fra byens gader, mens private dog stadig må køre rundt på deres egne hurtige tohjulere.

"Et utåleligt anarki"

Torsdag - altså dagen inden forbuddet trådte i kraft - sagde Paris' trafikborgmester, David Belliard, at argumenterne imod elektriske løbehjul i bybilledet var "overvældende", selvom udlejningsfirmaerne havde forsøgt at rette op på problemer med efterladte løbehjul og fare for andre trafikanter.

- Der var nogen fremgang, men bundlinjen er stadig negativ. Der var et utåleligt anarki, lød det fra David Belliard torsdag ifølge Le Monde.

I stedet for løbehjul vil udlejningsfirmaerne nu ifølge avisen satse på udlejning af bycykler, så borgere og besøgende i Paris stadig kan bevæge sig miljørigtigt rundt på to hjul.

De cirka 15.000 udlejningsløbehjul, der hidtil har kørt rundt i Paris, bliver fordelt til en række andre byer i Europa, hvor løbehjulskørsel stadig er tilladt - heriblandt København.