Soldater besvimede på stribe under royal militærparade i London

Prins William anerkender, at britiske soldater arbejdede under vanskelige forhold, efter flere soldater lørdag besvimede i det varme vejr.

Storbritannien er ligesom Danmark ramt af varmt vejr. Lørdag ramte termometeret 30 grader i London.

Det kunne de britiske soldater i Kongens Garde i den grad mærke.

Under generalprøven forud for en kongelig militærceremoni, der blev inspiceret af prins William, besvimede mindst tre af de soldater, der skulle vise sig frem, på grund af varmen.

Det skriver Sky News.

Vanskelige forhold

Normalt er det ikke oplagt at iføre sig bjørneskindshuer, uldjakker og uldbukser, når solen virkelig brænder.

Men det var netop det antræk, de britiske soldater var iført under ceremonien.

Prins William har efter generalprøven erkendt, at soldaterne arbejdede under vanskelige forhold. Det skrev han på Twitter.

- En stor tak til hver soldat, der deltog i Colonel's Review (navnet på generalprøven, red.) her til morgen i varmen. Vanskelige forhold, men I gjorde alle et rigtig godt stykke arbejde. Tak skal I have. W, skriver prinsen af Wales.

Under dagens generalprøve var der angiveligt mere end 1.400 soldater og 200 heste til stede.

Både heste og soldater skulle udføre komplekse manøvrer til militærmusik.

Hatten af i Danmark

I Danmark bruger Den Kongelige Livgarde også de store, tunge og kulsorte bjørneskindshuer.

Men hvis det bliver alt for varmt, så kan de ekstraordinært udskifte huen med en tynd blå og hvid skråhue, som garderne også går med på deres natlige vagter.

Det skete eksempelvis i juni 2019, hvor der blev målt mere end 31 grader i hovedstadsområdet.

Dengang forklarede Thomas Reimann, presseofficer ved Den Kongelige Livgarde, hvorfor garderne helt ekstraordinært fik lov til at stå vagt uden den karakteristiske bjørneskindshue.

- Det er simpelthen, fordi det var for varmt til bjørneskindshuen. Med sin sorte farve og pelsen er den meget krævende at bære på dage som i dag, sagde Thomas Reimann til DR.

Så længe de britiske soldater ikke får lov til at bytte bjørneskindshuen, må de håbe på lavere temperaturer, når denne lørdags generalprøve erstattes af den egentlige militærparade, "Kongens Fødselsdags Parade" i næste uge.