Ukrainsk modoffensiv er i gang, og tabstallene er “imponerende”, siger Putin

Det angribende land mister som regel tre soldater for hver forsvarende soldat. Den holder ikke ved ukrainsk modoffensiv, siger Putin.

Den ukrainske modoffensiv er begyndt, og den er også mislykket.

Sådan lyder det fredag fra Ruslands præsident, Vladimir Putin, ved en konference i den russiske by Sotji.

En video fra konferencen er blevet delt på medietjenesten Telegram, og ifølge RIA siger præsidenten, at det kan konkluderes, fordi Kyiv har sendt strategiske reserver i kamp.

Det er ikke muligt for TV 2 at verificere, hvorvidt de ukrainske reserver er sendt i kamp, og Vladimir Putin uddyber ikke, hvilke efterretninger han refererer til.

Flere analytikere har dog de sidste dage vurderet, at en modoffensiv er i gang.

Den russiske præsidents konklusion er, at modoffensiven indtil videre er blevet afværget.

- Ukrainske tropper har ikke opnået deres mål i noget kampområde. Dette er helt åbenlyst, siger Vladimir Putin.

Store ukrainske tab

Selvom Rusland ifølge Putin har nedkæmpet alle ukrainske forsøg på at rykke frem, betyder det ikke, at potentialet er væk for en ukrainsk modoffensiv. Men de ukrainske angrebsstyrker har de seneste dage lidt "betydelige tab", lyder det.

Især onsdag og torsdag har der ifølge præsidenten været intense kampe.

- Det er kendt, at under offensive operationer er tab omkring tre til et. Dette er en klassiker. Men i dette tilfælde overstiger det væsentligt denne klassiske regel. Jeg vil ikke gengive tallene nu, men de er imponerende, siger Vladimir Putin.

Det er Ukraines skyld

I sin tale i Sotji kommer Vladimir Putin også ind på, hvorfor situationen i Ukraine i dag ser ud, som den gør.

- Jeg vil gerne bemærke, at denne tragedie skyldes de begivenheder, der har fundet sted i de foregående år, og ansvaret for dem ligger udelukkende hos Kyiv-regimet, hvis primære magtkilde er et kup, siger præsidenten.

Derudover bruger Vladimir Putin sin tale på at rose de russiske soldater og den russiske kommando.

Soldaterne får ros for deres store heltemod, og Putin fremhæver, hvor vellykket organiseringen og kontrollen med den russiske hær har været.

Også militærindustrien får ros af Putin, der forklarer, at industrien nu er i stand til at løse alle de opgaver, der forventes af den.

Ingen fra den ukrainske regering har fredag aften reageret på Putins påstande.