Rammstein ramt af anklager om krænkelser

Det tyske rockband Rammstein har afvist beskyldninger fra kvindelige fans om sex ved efterfester.

Der er tryk på, når den tyske rockgruppe Rammstein optræder på scenen.

Rammsteins danske fans fik for nylig set det på Dyrskuepladsen i Odense 2. juni, hvor Fyns Stiftstidendes anmelder sammen med 47.000 andre kunne fundere over, "om kvinder i fødsel på Odense Universitetshospital 300 meter fra koncertpladsen kan udnytte musikkens kraftudladninger som presseveer".

Det er dog ikke svære fødsler, som lige nu er det mest smertefuldt presserende for bandet.

I maj måned begyndte rygterne om krænkelsesessager at florere omkring det teatralske og selvbevidste Berliner-band.

OmtĂĄget i Vilnius

Den irske kvinde Shelby Lynn kom med de første anklager på sin Instagram-profil efter et Rammstein-show i Vilnius i Litauen 22. maj.

Shelby Lynn hævder at være blevet bragt backstage under koncerten for dels at feste, dels at have sex med forsanger Till Lindemann. Hun afviste til Lindemanns fortrydelse.

Dagen efter vågnede Shelby Lynn op på et hotelværelse. Omtåget og med en mistanke om at være blevet udsat for drugging – altså at have fået drink med narkotiske stoffer – og med blå mærker på kroppen.

Den irske kvinde lagde siden sin historie op på Instagram, inden hun efterfølgende fjernede opslaget efter trusler om repressalier fra tusinder af Rammstein-fans.

Eskorteret til sorte sofaer

Dermed kunne sagen være gået i sig selv.

Men sĂĄ dukkede den tyske influencer Layla Shyx op med en lignende og meget detaljeret beretning om et set-up, der fik hendes alarmklokker til at ringe.

- Jeg blev ekskorteret af sikkerhedsvagter ned til et rum med to sorte sofaer. Jeg skulle aflevere min telefon "af sikkerhedsgrunde". Der sad andre piger, som virkede helt fra den. Der var drinks overalt. Det hele virkede meget mærkeligt, fortæller Layla Shyx, som valgte at forlade stedet, i en video på Twitter.

Kayla Shyx hævder, at der udpeges en kvinde til hvert Rammstein-show under det såkaldte pre-party for udvalgte fans.

Udvalgt til fest

Ifølge tyske medier som Die Welt og Süddeutsche Zeitung er kvindelige fans blevet filmet, fotograferet og udvalgt til at være en del af den såkaldte "Row Zero", altså den første og mest dedikerede tilskuerrække foran scenen.

At rockbands har plejet tæt omgang med fans er en historie, der er omtrent så gammel som "Jailhouse Rock".

Spørgsmålet er dog, om Rammstein reelt har eller har forsøgt at iscenesætte seksuelle eskapader, og hvor meget hold, der er i anklagerne.

Der er ikke foretaget nogen form for politianmeldelse mod hverken bandet eller forsanger Till Lindemann, der stĂĄr i centrum for beskyldningerne.

Afviser historier

Shelby Lynn forsøgte efter eget udsagn at gå til politiet efter sin koncertoplevelse i Vilnius, men uden at få optaget rapport.

Rammstein har afvist historierne.

- Vi fordømmer enhver form for overgreb og beder jer: Lad være med at deltage i offentlig fordømmelse af dem, der har fremsat beskyldninger. De har ret til deres synspunkter.

- Men vi, bandet, har også en ret – nemlig til heller ikke at blive udsat for fordomme, lyder det i en udtalelse på Instagram.

Ved de kommende tre koncerter i MĂĽnchen vil Rammstein ikke have hverken "Row Zero" eller afterpartys.