Tæt på 300 døde efter togulykke i Indien

Ulykken er den mest dødbringende i Indien siden 1981. Dengang blev et overfyldt tog blæst af sporet af en cyklon og landede i en flod.

Mindst 288 personer er døde efter en togulykke i Indien fredag aften.

Det siger Sudhanshu Sarangi, der er generaldirektør for brandvæsnet i delstaten Odisha, ifølge AFP og BBC.

Dødstallet er blevet opdateret løbende siden ulykken. Den forrige melding fra officiel side lød på 233 døde. Omkring 900 er meldt tilskadekomne.

Ulykken skete omkring klokken 19.00 lokal tid i delstaten Odisha og involverede to passagertog.

Blev vækket af eksplosion

Et eksprestog var på vej mod Howrah i Vestbengalen, da det kørte af sporet ved en station i landsbyen Bahanaga og blev ”filtret sammen” med et andet eksprestog, der var på vej mod Chennai i den sydindiske delstat Tamil Nadu. Det skriver lokale jernbanemyndigheder i en pressemeddelelse.

Ifølge indiske medier var toget mod Chennai på vej i modsatte retning i et parallelt spor, da det kolliderede med enten afsporede vogne eller vragrester fra det andet tog, der var forulykket kort forinden.

Der er desuden meldinger om, at et godstog herefter blev ramt af afsporede vogne, men det er ikke bekræftet af jernbanemyndighederne.

En passager ved navn Swapan Kumar fortæller til Times of India, at han sov i toget, da han vågnede ved en ”stor eksplosion” og konstaterede, at adskillige personer var landet ovenpå ham.

- Jeg var kommet til skade. Jeg kom ud af togkupéen og så, at folk var fanget under toget, fortæller han.

I første omgang blev tæt på 50 ambulancer sendt til stedet, skrev delstatsleder i Odisha Pradeep Jena på Twitter kort efter ulykken.

Men det var slet ikke nok.

200 ambulancer

Lørdag morgen dansk tid skriver delstatens informationsservice, at der blev sendt 200 ambulancer til stedet. Derudover 45 mobile sundhedshold, yderligere 50 læger, 25 lægehold fra et lokalt hospital og flere retsmedicinske specialister.

Der blev også sendt adskillige busser til stedet for at fragte tilskadekomne til nærliggende hospitaler.

AP skriver, at lokale indbyggere strømmede til for at hjælpe med at redde folk ud af togvognene.

Samtidig stimlede et stort antal personer sammen i køer ved en lokal klinik i den nærliggende by Balsasore for at donere blod, viser billeder fra Times of India.

Ifølge delstatsleder Pradeep Jena blev der i løbet af aftenen indsamlet 500 bloddonationer.

- Jeg står i personlig gæld og taknemmelighed til alle de frivillige, som har doneret blod for en nobel sag, skriver han på Twitter.

Det er ifølge Reuters den mest dødbringende togulykke i Indien i mere end to årtier.

Landets værste togulykke skete i 1981, skriver BBC. Dengang døde mindst 800, da et overfyldt tog blev blæst af sporet under en cyklon og landede i en flod.