Seneste nyt om krigen i Ukraine

Hvad sker der? De russiske luftangreb mod Ukraine fortsætter. Samtidig rumler det hos ukrainerne, der gør sig klar til en storstilet modoffensiv. Læs mere om det her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

EU: Rusland "vil blive holdt ansvarlig" for angreb på civile områder

Rusland vil blive holdt ansvarlig for angreb udført på civile områder. Det skriver Nabila Massrali, som er EU-talsmand for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik, på Twitter:

- Ruslands barbariske angreb fortsætter, dræber og terroriserer civile: angreb på hospitalet i Dnipro, nu Kyiv ved daggry på Kyiv-dagen (årsdagen for byen grundlæggelse red.), skriver hun.

- Russisk ledelse og gerningsmænd vil blive holdt ansvarlige. Vi er fortsat forpligtet til at hjælpe Ukraine med at forsvare sig selv.

Rusland bombarderede natten til søndag Ukraines hovedstad, Kyiv, med flere bølger af droneangreb.

Angrebet betegnes som det største mod Kyiv siden den russiske invasion af Ukraine i februar sidste år.

Fredag blev et sygehus i den ukrainske by Dnipro, der ligger i den østlige region Dnipropetrovsk, ramt i et russisk missilangreb. 

Chokoladevirksomhed på sort liste: Sponsorerer Ruslands krig, mener Ukraine

Firmaet Mondelez, der ejer populære chokoladebrands som Milka, Marabou og Daim, bidrager til at finansiere Ruslands krig i Ukraine.

Det mener Ukraine, som dermed har chokoladegiganten på landets sorte liste over firmaer, Ukraine mener sponsorerer Rusland i krigen.

Det skyldes blandt andet, at virksomheden har fortsat sit virke i Rusland, efter at krigen brød ud.

Det skriver Politiken.

Putin i brev til Erdogan: - Kære Mr. Erdogan, kære ven

- Kære Mr. Erdogan, kære ven, indledes et brev fra Ruslands præsident, Vladimir Putin, til præsident Erdogan søndag.

Søndagens valg i Tyrkiet er endnu ikke officielt afgjort, men præsident Erdogan har erklæret sig som vinder af præsidentvalget.

Og i brevet lykønsker Putin nu Erdogan. Brevet, som Sky News har delt, indledes med Putins "dybeste lykønskninger" til Erdogan.

Dernæst sætter Putin ord på, hvad relationen til Erdogan betyder for ham og Rusland - og udtrykker et ønske om et fremtidigt samarbejde.

- Vi sætter stor pris på dit personlige bidrag til styrkelsen af en venskabelig russisk-tyrkisk relation og gensidigt, gavnligt samarbejde på talrige områder. Jeg vil gerne bekræfte, at vi er klar til at fortsætte vores konstruktive dialog om aktuelle emner på den bilaterale, regionale og internationale dagsorden.

Putin skriver desuden, at fælles projekter såsom det tyrkiske atomkraftværk, Akkuyu, som er under konstruktion, stadig er vigtigt for Rusland.

- Vi forbinder stor vigtighed med den fortsatte implementering af de planlagte fælles projekter, primært konstruktionen af Akkuyu-atomkraftværk og skabelsen af et gas-knudepunkt i Tyrkiet, lyder det i brevet.

Ifølge medier har Putin sagt til Erdogan, at hans sejr er et klart bevis på det tyrkiske folks støtte til hans uafhængige udenrigspolitik.

Zelenskyj takker Ukraines luftforsvar efter stort angreb på Kyiv

54 droner regnede natten til søndag over Kyiv. 52 af dem blev nedskudt af det ukrainske luftforsvar. Søndag takker Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyk luftforsvaret og beredskabet.

- Ukraines luftforsvar. I hører luftsirenerne på en anden måde, end de fleste mennesker. I ser op for at destruere fjendens misiler, fly, helikoptere og droner.

- Vores redningsmandskab, som er involveret i at eliminere konsekvenserne fra fjendens angreb. I gør jeres bedste for at redde andre.

Præsidenten understreger desuden, at hver gang det lykkes at skyde et misil ned, redder det ukrainernes liv.

Det skriver ukrainske Pravda.

Ukrainer nægter at give hånd efter nederlag til belaruser

Ukraineren Marta Kostyuk ville søndag ikke give hånd til belaruseren Aryna Sabalenka efter sit nederlag i French Open. Det skyldes, at Belarus er allieret med Rusland, der har invaderet Kostyuks hjemland, skriver Ritzau.

På forhånd havde Sabalenka udtalt, at hun godt kunne forstå, hvis Kostyuk ikke ville give hånd, fordi det kan føre til stor kritik i Ukraine at give hånd til en russer eller belaruser.

Efter kampen kalder Sabalenka det følelsesladet at møde en ukrainer. Sabalenka har selv erklæret sig som modstander af krigen i Ukraine.

Zelenskyj vil indføre sanktioner mod Iran i 50 år

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, vil indføre sanktioner mod Iran, der skal vare 50 år, skriver det ukrainske medie Kyiv Independent.

Blandt andet vil han indføre et totalt stop for handel og investeringer i forhold til Iran, og han vil også forhindre, at iranere kan trække værdier ud af Ukraine.

Det sker i et lovforslag.

Ukraine mener, Rusland bruger droner fra Iran i krigen mod Ukraine, og derfor ønsker man sanktioner mod iranerne.

Russisk ambassadør: Vi er ikke engang begyndt

Den russiske ambassadør i Storbritannien, Andrej Kelin, siger i et interview med BBC, at krigen i Ukraine langt fra er afgjort.

For Rusland er ikke engang begyndt endnu, må man forstå.

- Rusland er 16 gange større end Ukraine. Vi har enorme ressourcer, siger han og fortsætter:

- Rusland er endnu ikke begyndt at handle meget seriøst.

Ambassadøren er overbevist om, at Ukraine vil tabe krigen, og truer med, at der stadig er en endnu uset dimension af eskalering, som ikke er taget i brug. Det vides ikke, præcist hvad han mener, men russiske politikere truer med jævne mellemrum med at bruge atomvåben som eskalering. 

Største droneangreb på Kyiv nogensinde

Natten til søndag har Rusland angrebet Kyiv med flere kamikazedroner end nogensinde før. Hele 54 droner regnede ned over byen gennem natten, skriver ukrainske Pravda. Mediet skriver, at det ukrainske luftforsvar fik nedskudt 52 af dronerne. 

Oppositionsleder: Lukasjenko akutindlagt i Moskva

Dagen efter et møde mellem Ruslands Vladimir Putin og Belarus' Alexandr Lukasjenko er sidstnævnte blevet akutindlagt i Moskva. Det påstår den belarusiske oppositionsleder Valery Tsepkalo ifølge ukrainske Pravda.

- Hans blod blev renset, og han er ikke blevet erklæret klar til at blive transporteret væk fra hospitalet, siger Tsepkalo.

På det seneste har der været flere historier om, at Lukasjenko er syg. Han blev blandt andet set med forbinding på hånden til Ruslands sejrsdagsparade. 

Oppositionslederen oplyser videre, at der er spekulationer om, at Lukasjenko er blevet forgiftet. 

Det er ikke muligt for TV 2 at bekræfte oplysningerne, og Valery Tsepkalo har selvsagt en interesse i at spekulere i, at Lukasjenko-styret lider under ustabilitet. 

Russiske eksfanger deserterer og dræber soldat

Syv eksfanger, som har fået lov til at gøre tjeneste i Ruslands invasion af Ukraine frem for at afsone deres straf, er deserteret fra det østlige Ukraine. Det skriver det russiske statsmedie Tass. 

Eksfangerne har dræbt en af deres soldaterkammerater. De var alle berusede, da de stak af, skriver Tass.

Flere af dem er allerede blevet fanget, mens andre menes at være flygtet tilbage til Rusland. 

Mindst en er død i russisk droneangreb mod Kyiv søndag nat

Én person har mistet livet, og tre er blevet såret i et angreb mod Ukraines hovedstad, Kyiv, natten til søndag.

Det oplyser myndigheder i byen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kyivs borgmester, Vitalij Klitjko, kunne tidligt på natten til søndag berette, at flere eksplosioner rystede den ukrainske hovedstad.

Informationer var stadig ved at blive indsamlet og verificeret, men de ukrainske antiluftskytssystemer var blevet sat i værk og var i færd med at nedskyde mål på nattehimlen.

- Eksplosioner i Kyiv, skrev Klitjko.