GO'

Influencer bryder ind i huse og stjæler hunde – nu falder hammeren

Dansk influencer mener, at vi bør boykotte ekstreme videoer på sociale medier, og ekspert er enig.

Det har været en chokerende oplevelse for flere britiske familier, der har haft uønsket besøg af den britiske influencer Bacari-Bronze O'Garro, der går under navnet 'Mizzy'.

Gentagne gange er den 18-årige influencer gået ind i fremmede menneskers huse, gået ind i køkkenet på restauranter og stjålet hunde, mens han har filmet til sin Tiktok-profil.

Her stjæler Mizzy en fremmed kvindes hund. Efterfølgende har han lagt en video op, hvor han afleverer den tilbage. Video: TikTok @madmanmizzy Video: Julie Tantholdt

Men nu er hammeren faldet for Bacari-Bronze O'Garro, der har flere end en kvart million følgere på Tiktok.

Torsdag blev han dømt til at betale i alt 365 pund svarende til omkring 3100 kroner til en familie, hvor han var gået ind i huset, sat sig i familiens sofa og spurgt efter sin studiegruppe – for efterfølgende at lægge videoen op uden deres samtykke, skriver BBC.

Videoerne, hvor unge influencere bryder ind i folks huse, er en del af en tendens, der bliver kaldt clout chasing.

- Det handler om at jagte, slå igennem og få indflydelse for enhver pris. Man gør noget overdrevent, og man er villig til at strække sig ret langt for at få den her popularitet og opmærksomhed, forklarer Nathalie C. Larsen, der er creative director i Lead Agency.

Lagde videoer op af næseblod

Daniel Hoff, der er dansk komiker og influencer, kender også til clout chasing.

Han har set videoerne, hvor 'Mizzy' bryder ind i huse, men han kender også til trends, hvor influencere har hældt mælk på gulvet i supermarkeder eller puttet koste i frituren på McDonalds og filmet det til deres platforme.

Han har lavet indhold til Youtube og Instagram siden 2011, og i en periode lavede han selv grænseoverskridende indhold, blandt andet billeder i bar overkrop, for at få flere følgere og visninger – det har dog altid været en overskridelse af egne grænser.

- På et tidspunkt har jeg festet så voldsomt, at jeg fik næseblod. Så lagde jeg det ud, og det fik en masse likes, fortæller han til 'Go' morgen Danmark'.

I dag fortryder Daniel Hoff flere af de ting, han selv har delt for at få flere likes og visninger.

Han har slettet flere billeder og videoer, hvor han blandt andet har bar overkrop, og han er stor modstander af influencere som 'Mizzy', som han mener, at man bør boykotte.

- Det er jo ulovligt. De laver kriminalitet og filmer sig selv imens, men fordi de filmer, så er det ”for sjov”. Det er det her prankhelvede, der er blevet alt for sygt nu, siger han.

Kriminelle videoer går viralt

Nathalie C. Larsen fortæller, at det er sværere og sværere at slå igennem på Instagram og Tiktok.

Derfor tager især de yngre influencere mere ekstreme metoder i brug.

- Det kan være noget, hvor man kan slå sig helt vildt, noget, der kan være farligt eller ulovligt. Kriminelle ting ser vi også gå viralt på nettet hele tiden, forklarer hun.

Og det er også noget, som de større influencere er med til at skubbe til.

Her peger hun blandt andet på verdens nok største youtuber 'MrBeast', der er kendt for at betale operationer og dele store pengesummer og biler ud til fremmede.

- Han er med til at accelerere denne her tendens med, at alting skal være vildere og større. Det smitter af på alle dem, der ikke har de her 10.000 dollars til at dele ud, og så må de gøre noget andet, siger hun.

Og det er en bekymrende tendens, som Nathalie C. Larsen frygter vil smitte af på de unge mennesker, som ser videoerne.

Derfor har hun også en klar opfordring til at boykotte influencere som eksempelvis 'Mizzy'.

- Det handler om ikke at blive hængende. Luk din app. Det opfanger platformene ret hurtigt som negativ feedback, slutter hun.

Se hele interviewet med Nathalie C. Larsen og Daniel Hoff fra 'Go' morgen Danmark på TV 2 Play.