Russisk leder i Kina: Vores forhold har aldrig været bedre

Ruslands premierminister besøger Kina som den mest højtstående russiske politiker siden Ukraine-krigens start.

Der er tilsyneladende nærmest historisk god stemning mellem Rusland og Kina.

I hvert fald mener Ruslands premierminister, Mikhail Mishustin, at forholdet mellem de to lande aldrig har været bedre. Ifølge ham er det på et "hidtil uset" højt niveau.

Det siger han under et besøg i den kinesiske hovedstad, Beijing.

- Som vores kinesiske venner siger, så gør sammenhold det muligt at flytte bjerge, siger Mishustin onsdag under et møde med Kinas premierminister, Li Qiang, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Efterlader stort indtryk

Mishustin er den mest højtstående russiske politiker, der besøger Kina, siden Rusland i februar sidste år invaderede Ukraine.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har endnu til gode at besøge Kina under krigen.

Også den kinesiske premierminister taler onsdag varmt om forholdet mellem de to lande - og roser deres respektive præsidenter.

- Under ledelse af vores to statsledere har vores omfattende strategiske samarbejde i den nye æra altid været fastholdt på et højt niveau, siger Li.

- Jeg er sikker på, at dit besøg i Kina efterlader et stort indtryk, siger han til Mishustin ifølge nyhedsbureauet AFP.

Mishustin har været på besøg i Kina siden mandag.

Har mødt præsident Xi

Han har følge af en række højtstående russiske embedsfolk. Blandt dem er vicepremierminister Alexander Novak, der er ansvarlig for Kinas energipolitik.

Kina blev sidste år Ruslands primære energikunde. Det skete, efter at den russiske eksport blev ramt af sanktioner fra Vesten.

Flere analytikere vurderer, at Kina har overhånden i forholdet med Rusland. Det skriver AFP. Den position ventes blot at blive styrket yderligere af, at Rusland internationalt bliver mere og mere isoleret.

Mikhail Mishustin har under besøget i Kina også mødt den kinesiske præsident, Xi Jinping.

Xi Jinping var i marts på besøg hos Vladimir Putin i Moskva.