Krigen i Ukraine

Russisk grænsepost på grænsen til Ukraine angrebet

Ukraine siger, at angrebet blev foretaget af russiske partisaner.

Lokale russiske myndigheder oplyser mandag, at en grænsepost på den russisk-ukrainske grænse er blevet angrebet.

Ifølge guvernøren i Ruslands Belgorod-region, Vjatjeslav Gladkov, er en "sabotagegruppe" fra den ukrainske hær gået ind på russisk territorium i Grajvoron-distriktet, der grænser op til Ukraine.

Han skriver på det sociale medie Telegram, at den russiske hær og sikkerhedsstyrker ”traf foranstaltninger for at afværge angrebet”.

Tidligere havde Telegram-kanalen Baza, som er knyttet til Ruslands sikkerhedstjenester, offentliggjort optagelser, der tilsyneladende viser et pansret ukrainsk køretøj, der deltager i angrebet på den russiske grænsepost Kozinka tæt på Grajvoron, skriver Reuters.

Russiske partisaner

De ukrainske myndigheder siger i en kommentar, at angrebet ikke er foretaget af ukrainske soldater, men af russiske partisaner, der støtter Ukraine.

Andrei Yusov, der er talsmand for den ukrainske efterretningstjeneste HUR, siger til mediet Suspilne, at medlemmer af Ruslands Frihedslegion og Det Frivillige Russiske Korps står bag angrebet.

- Operationen havde til formål at befri disse territorier i Belgorod-regionen fra det såkaldte Putin-regime og skubbe fjenden tilbage for at skabe en sikkerhedszone og beskytte den ukrainske civilbefolkning, siger han.

En repræsentant for Ruslands Frihedslegion har udsendt en meddelelse om, at man har "befriet" grænsebyen Kozinka.

I en meddelelse på sociale medier opfordrer en repræsentant for gruppen andre russere til at slutte sig til det væbnede oprør mod Vladimir Putins styre.

Lyn-analyse

Det her er absolut opsigtsvækkende.

Fra ukrainsk side spiller man på det, fordi man ønsker at skabe usikkerhed for russerne og få dem til at allokere styrker til andre steder end fronten ved Donbas, hvor ukrainerne formentlig vil lave et modangreb inden længe.

Jeg kan forestille mig, at det er en del af en større plan.

For vi ved, at ukrainerne lægger i kakkelovnen til en stor offensiv. Hvis de kan få russerne til at føre styrker væk, så er det en fordel for dem.