WHO: Corona er ikke længere en global sundhedstrussel

WHO erklærer truslen fra corona for ovre og opjusterer samtidig det estimerede dødstal markant.

Coronavirus udgør ikke længere nogen global sundhedstrussel.

Sådan lyder meldingen fredag fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) – cirka tre og et halvt år efter at virussen brød ud.

Coronavirus – eller covid-19 – har præget verdensbilledet siden slutningen af 2019 og medført millioner af dødsfald og stribevis af nedlukninger.

Corona krævede 20 millioner liv

WHO siger fredag, at "mindst 20 millioner" mennesker har mistet livet som følge af coronasmitte. Det estimat er en markant opjustering af det hidtidige dødstal, der har lydt på knap 7 millioner mennesker.

WHO oplyste 5. januar 2020 om et muligt udbrud af lungebetændelse med ukendt årsag i det centrale Kina. Udbruddet havde relation til et fiskemarked i den kinesiske millionby Wuhan i Hubei-provinsen.

Den første dansker fik en positiv coronatest 26. februar 2020.

Pressemøde blev startskud til nedlukninger

Statsminister Mette Frederiksen (S) holdt 6. marts et pressemøde, hvor hun opfordrede til at udskyde arrangementer med flere end 1000 deltagere.

Det var ogsĂĄ her, at hun frarĂĄdede hĂĄndtryk og kram.

11. marts holdt statsministeren sit andet pressemøde. Her meddelte hun, at Danmark – herunder skoler og institutioner – blev lukket ned i to uger.

Pressemødet blev startskuddet til en tid med nedlukninger, aflysninger, coronatests og senere også vaccination af store dele af befolkningen.