Usædvanligt raketangreb mod Israel

Der meldes ikke om skader i forbindelse med raketangrebet fra Syrien.

Fredag angreb det israelske militær mål i Libanon, og samme dag blev tre personer dræbt i et angreb i den israelske kystby Tel Aviv.

Lørdag fortsætter volden, der igen er blusset op den seneste uge, og denne gang er det fra Syrien, at der sendes raketter mod Israel. Det oplyser det israelske militær på Twitter. De melder ikke noget om nogen tilskadekomne.

Og det er ifølge nyhedsbureauet AP sjældent, der kommer angreb fra landets nordøstlige nabo. Af de tre raketter, der blev affyret, var det kun en enkelt, der nåede ind på israelsk territorie, før det ramte en mark i de annekterede Golanhøjder.

Samtidig kan de palæstinensiske myndigheder melde, at israelske styrker har dræbt en 20-årig palæstinenser på den besatte Vestbred.

Sammenstød med politiet

Den nye bølge af uroligheder mellem israelerne og palæstinenserne brød ud, efter israelsk politi natten til onsdag gennemførte en aktion ved al-Aqsa-moskéen i Jerusalem.

I islam betragtes moskéen som det tredjehelligste sted efter Kaaba-helligdommen i Mekka og den grønne kuppel i al-Masjid al-Nabawi-moskeen i Medina.

Sammenstødene sker midt i ramadanen, som er en måned, hvor muslimer verden over faster mellem solopgang og solnedgang. Om aftenen går de typisk til aftenbøn i moskéer.

Og aktionen skabte stor vrede i den militante palæstinensiske bevægelse Hamas, der efterfølgende opfordrede palæstinensere til at marchere mod moskéen for at forsvare den, og samtidig vakte det vrede i flere andre muslimske lande – blandt andet Syrien og Libanon.

Jødisk og muslimsk helligdag og helligdom

Men det er ikke kun for muslimerne, at området omkring al-Aqsa-moskéen er helligt. For den ligger på det, som jøderne kalder Tempelbjerget, og det er det helligste sted i Jødedommen.

Ifølge Det Gamle Testamente var det her, kong Salomon opførte det første tempel. Templet siges at være blevet jævnet med jorden, inden det blev genopført af Herodes den Store.

Det er også her, at Grædemuren står, og her ventes det, at titusinder af bedene jøder vil indfinde sig de næste dage.