Hel familie sprang i døden fra syvende sal, da det bankede på døren

Et uskyldigt besøg fra politiet fik isoleret familie til at sætte sin selvmordsplan i værk, lyder politiets endelige konklusion.

For et år siden chokerede sagen hele Schweiz: En hel familie begik kollektivt selvmord ved at springe ud fra deres lejlighed på syvende sal i en luksusejendom i Montreux.

Far, mor, en otteårig pige, en 15-årig dreng og moderens tvillingesøster. En for en kravlede de over rækværket på deres altan og sprang.

Den 15-årige dreng overlevede mod alle odds styrtet, mens de fire andre blev dræbt på stedet.

Nu er sagen endeligt lukket af de schweiziske myndigheder, skriver BBC.

Konklusionen lyder, at den isolerede familie var stærkt påvirket af konspirationsteorier og nyreligiøse tanker om en bedre hinsides verden, og at deres selvmord var frivilligt og nøje planlagt.

Ventede på et tegn

Hverken voksne eller børn var påvirkede, bedøvede eller tvunget på nogen måde.

Men først corona og siden krigen i Ukraine, der var startet en måned tidligere, havde overbevist familien om, at dens tid var ved at rinde ud.

Familien ventede kun på et tegn.

Og det tegn kom ved et tilfælde.

To betjente ringede på døren til familiens lejlighed i et helt uskyldigt ærinde. De ville minde faderen om at komme til et møde med skolemyndighederne om den 15-årige drengs hjemmeundervisning.

Men da familien hørte, at politiet stod uden for døren, satte familiemedlemmerne deres selvmordsplan i værk.

De satte en lille stige op på altanen og sprang – en ad gangen.

Samlede madvarer og medicin

Familien var flyttet til Schweiz nogle år tidligere fra Frankrig.

Alle de voksne var veluddannede – faderen var ingeniør og tvillingesøstrene var begge læger – men familien havde afsondret sig fuldstændigt i lejligheden.

De var overbeviste survivalister – det vil sige mennesker, der forbereder sig på jordens undergang, atomkrig eller andre katastrofer ved at samle forråd og øve sig i at overleve i en ødelagt verden.

Avisen Nice Matin beskrev kort efter dramaet, hvordan tre af værelserne i den femværelses lejlighed var fyldt med madvarer og medicin, mens familien boede i de to andre værelser.

Mens myndighederne kendte til den 15-årige dreng og vidste, at han modtog en form for hjemmeundervisning, så havde de ingen optegnelser om den otteårige pige.

Husker intet

Den overlevende dreng lå længe i koma, men er kommet sig igen fysisk. Han har dog ingen erindring om de tragiske begivenheder.

I forbindelse med, at efterforskningen nu er endeligt afsluttet, beder de schweiziske myndigheder om, at man lader drengen være i fred, skriver BBC.

Har du tanker om selvmord?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, hjælper det at få sat ord på de svære tanker og følelser.

Du kan kontakte Livslinjens telefonrådgivning på 70 201 201 alle årets dage i tidsrummet 11.00-04.00. Du er anonym og må gerne ringe flere gange. Det er også muligt at skrive eller chatte med Livslinjens rådgivere.

Du kan også kontakte Psykiatrifonden, der tilbyder personlig rådgivning og samtale til mennesker med psykiske sygdomme og udfordringer. Telefonnummeret er 39 25 25 25.

Hvis du er barn eller ung, kan Børnetelefonen også kontaktes på telefon 116111.