Nordkorea: Missiler skal ses som advarsel til USA og Sydkorea

Nordkoreas seneste prøveaffyring med langtrækkende missiler skal ses som en advarsel til USA og Sydkorea.

Nordkoreas prøveaffyringer med Hwasong-15-missilet lørdag skal opfattes som en advarsel mod Sydkorea og USA.

Det oplyser landets regering med Kim Jong-un i spidsen søndag via det statslige nyhedsbureau KCNA.

Missilaffyringen blev efter alt at dømme sat i gang med meget kort varsel - en angrebstype, som Nordkorea længe har arbejdet på at udvikle.

- Overraskelsesaffyringen med det langtrækkende missil er et bevis på Nordkoreas strategiske atomstyrkes konsekvente bestræbelser på at vende dens kapacitet til fatale atomangreb på fjendtlige styrker uimodståelige, skriver KCNA.

Sender advarsel til Sydkorea og USA

Kim Jong-uns søster, Kim Yo-jong, som er vicedirektør i Nordkoreas informationsstyrelse, siger, at Nordkorea med prøveaffyringerne sender en advarsel til Sydkorea og USA, som har en stor militær tilstedeværelse i Sydkorea.

- Jeg advarer om, at vi vil holde øje med enhver af fjendens bevægelser og tage affære på den mest passende og overvældende facon mod ethvert fjendtligt angreb, siger hun.

Ankit Panda fra den amerikanske tænketank Carnegie-legatet for International Fred hæfter sig ved, hvor kort varslet for missilaffyringen var.

- Det vigtige her er, at øvelsen blev beordret samme dag, som den foregik, uden noget foregående varsel til holdet (som udførte øvelsen, red.), siger han.

- Varigheden mellem ordre og affyring vil formentlig skrumpe med yderligere prøveaffyringer.

Nordkoreas missil- og atomprogrammer er blevet gjort forbudte af resolutioner i FN's Sikkerhedsråd. Landet hævder, at programmerne er nødvendige for, at det kan forsvare sig mod "fjendtlige politikker" fra USA og dets allierede.