Udland

Tate tabte appel – skal forblive fængslet

Retten i Bukarest afviste onsdag at løslade den 36-årige influencer Andrew Tate og hans bror Tristan.

Lænket med håndjern til sin bror Tristan ankom den 36-årige britisk-amerikanske influencer Andrew Tate onsdag til et retsmøde i Bukarest, hvor en dommer ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) afviste deres appel om at blive løsladt.

Det betyder at Andrew Tate og hans bror foreløbig skal forblive varetægtsfængslet til 27. februar.

Ifølge BBC råbte han til de mange ventende pressefolk, at han er uskyldig.

Den 36-årige influencer og internetstjerne har siddet varetægtsfængslet over en måned, siden han i slutningen af december blev anholdt sammen med sin bror, Tristan Tate

De er blandt andet mistænkt for menneskehandel og overgreb, og begge mænd nægter sig skyldige.

En dommer forlængede for nylig deres varetægtsfængsling til 27. februar, men den kendelse appellerede de to og deres advokater altså uden held.

Politiet har endnu ikke offentliggjort de konkrete sigtelser mod brødrene, der flyttede til Rumænien for fem år siden.

Da Andrew Tates forsvarer Ioan Gliga onsdag afleverede den skriftlige appel til retten, sagde han til journalisterne, at han har "nye beviser" som tilbageviser anklagemyndighedens argumenter.

Kalder Tate og hans bror "ofre"

Gliga betegnede også de to brødre som "ofre".

- Ofrene nægter at have gjort noget forkert – det er kun i anklagemyndighedens fantasi, der er sket en forbrydelse, sagde Ioan Gliga.

Til stede i retten onsdag var også Tate-brødrenes nye amerikanske advokat, Tina Glandian.

Hun har tidligere repræsenteret blandt andet Mike Tyson og Chris Brown og er specialiseret i internationale menneskerettigheder.

To kvinder er også fængslet i sagen, skriver Sky News.

Andrew Tate er en 36-årig kickbokser og tidligere realitydeltager, hvis kvindefjendske ytringer har fået ham bandlyst fra alle store sociale medier; Tiktok, Twitter, Youtube, Facebook, Instagram og Twitch.

Meta, der ejer Facebook og Instagram, fjernede Tates ytringer med den begrundelse, at han overtrådte deres politik for "farlige organisationer og individer", mens en talsperson for Tiktok har udtalt, at "misogyni er en hadefuld ideologi, der ikke hører hjemme på Tiktok".

Med i "Big Brother"

Tate opnåede mainstream-berømmelse, da han i 2016 deltog i realityprogrammet "Big Brother". Tate blev dog smidt ud af programmet efter seks dage.

Det skete, fordi en video, der viser Andrew Tate slå en kvinde med et bælte, dukkede op. Andrew Tate forklarede selv, at han slog kvinden med samtykke.

Siden han blev offentligt kendt, har Andrew Tate etableret sig som influencer og selvhjælpsguru på internettet.

Her har han lært særligt unge mænd, hvordan de kan optimere sig selv som mænd, opnå succes, tjene penge og score kvinder.

Forbindelser til højrefløj

Gennem sin virksomhed, den abonnementsdrevne onlineportal Hustler University, lærte Tate unge mænd at tjene penge, blandt andet på investeringer i kryptovaluta og såkaldt drop shipping en praksis, hvor man via en webshop sælger billige varer fra eksempelvis Alibaba og Wish videre til overpris.

Hustler University fungerede desuden som debatforum og onlinecommunity. Andrew Tate er blevet beskyldt for at køre Hustler University som et pyramidespil, hvor medlemmer får penge for at rekruttere andre.

Han har desuden gjort sig bemærket ved sin forbindelse til prominente mennesker på højrefløjen i USA og Storbritannien.

Han har blandt andet holdt møde med Donald Trump Jr. og været gæst i konspirationsteoretikeren Alex Jones' podcast 'Infowars'. I Storbritannien har Tate optrådt offentligt med den højreekstremistiske figur Stephen Yaxley-Lennon.