FBI fandt ingen hemmelige dokumenter i Bidens sommerhus

Efter to fund pĂĄ andre adresser var det onsdag Joe Bidens sommerhus' tur til at blive ransaget.

Det amerikanske forbundspoliti FBI ransagede onsdag præsident endnu en adresse med tilknytning til præsident Joe Biden, som led i den fortsatte jagt på klassificerede dokumenter, opbevaret imod reglerne.

Denne gang var det Joe Bidens sommerhus i Delaware, der blev undersøgt.

Ransagningen er nu overstået, og der blev ikke fundet klassificerede dokumenter i huset, fortæller Joe Bidens personlige advokat, Bob Bauer.

Det var ogsĂĄ det forventede resultat, eftersom Joe Bidens egne advokater allerede tidligere har ledt huset igennem.

- Joe Bidens egen advokat har allerede ransaget huset uden at finde noget. Så det vil være enormt pinligt, hvis FBI faktisk fandt noget, siger TV 2s korrespondent Jesper Steinmetz.

To tidligere fund

FBI og Bidens egne advokater har allerede to gange fundet dokumenter, som Joe Biden opbevarede i strid med reglerne.

Bidens advokat har allerede selv undersøgt sommerhuset Video: TV 2 NEWS

Sagen startede tilbage i november, hvor Joe Bidens egne advokater fandt en række dokumenter, da de ryddede præsidentens kontor hos en tænketank i Washington.

Dokumenterne stammer fra Joe Bidens tid som vicepræsident under Barack Obama, og burde være afleveret til nationalarkivet for længe siden.

Fundet af de klassificerede papirer blev først afsløret i januar i år.

Dengang sagde Joe Biden, at han var ”meget overrasket” over fundet:

- Folk ved, at jeg tager klassificerede dokumenter og klassificerede oplysninger alvorligt, udtalte han.

Få dage efter ransagede FBI så Joe Bidens hjemmeadresse i Delaware – igen efter aftale med præsidentens medarbejdere – og fandt igen klassificerede dokumenter. Denne gang blev dokumenterne fundet i ejendommens garage.

Trump, Biden og Pence

I alt er der på de to adresser fundet mellem 25 og 30 klassificerede dokumenter, som burde være afleveret til nationalarkivet, dengang Joe Bidens trådte tilbage som vicepræsident, skriver Fox News.

Sagen om de klassificerede dokumenter startede i efteråret, da tidligere præsident Donald Trump blev stævnet, fordi han ikke havde leveret alle dokumenter fra sin præsidenttid til nationalarkivet.

Det førte senere til en stævning og en ransagning af Donald Trumps hjem i Florida.

Dengang havde Joe Biden meget travlt med at kritisere Donald Trump, fortæller Jesper Steinmetz.

- Der var ingen ende på, hvor uforsvarligt han syntes Donald Trump opførte sig. Nu har de så fundet dokumenterne de to steder hos Joe Biden selv og så klinger det lidt hult, når han kritiserer sin forgænger, siger TV 2’s korrespondent.

Både i Donald Trumps og i Joe Bidens tilfælde er har Justitsministeriet udpeget en særlig efterforsker, der skal undersøge, om der er grundlag for sager mod dem.

Sagen har siden bredt sig yderligere, da der også er fundet dokumenter hjemme hos Donald Trumps daværende vicepræsident Mike Pence.

Nu har det amerikanske nationalarkiv sendt en opfordring til alle tidligere præsidenter og vicepræsidenter om at sikre sig, at de ikke har klassificerede dokumenter liggende, som burde være afleveret.