Trump i ny advarsel til populær rival: - Det er illoyalt

Det er ikke første gang, at Donald Trump advarer sin republikanske kollega Ron DeSantis mod at udfordre ham ved det kommende præsidentvalg.

Han er blevet kaldt for "Trumps klon", "konservativ uden craziness", og så går rygtet på, at han agter at stille op ved det amerikanske præsidentvalg i 2024.

I republikanske popularitetsmålinger ligger han næsten konsekvent nummer to – kun overgået af Donald Trump.

Ron DeSantis, nuværende guvernør i Florida, har dog ikke meldt sit kandidatur til næste års valg endnu. Og spørger man netop tidligere præsident Donald Trump, gør han klogest i at lade være.

Det ville være meget illoyalt af ham fordi, du ved ... jeg fik ham ind

Donald Trump, tidligere amerikansk præsident

Sådan lød advarslen fra Trump under et vælgermøde i delstaten South Carolina lørdag.

- Hvis han stiller op ... fint. Jeg er langt foran ham i målingerne. Han må gøre det, han vil, men jeg synes, at det ville være meget illoyalt af ham fordi, du ved ... jeg fik ham ind. Han havde ikke en chance. Hans politiske liv var forbi, sagde han i et interview med nyhedsbureauet AP.

Ikke første advarsel

Trump har tidligere udtalt om Ron DeSantis, at han kun er en "middelmådig guvernør", og at han "mangler loyalitet".

Det er heller ikke første gang, at DeSantis får en konkret advarsel fra Donald Trump.

Også ved det amerikanske midtvejsvalg i november sendte Trump en stikpille afsted til Ron DeSantis' mulige ambitioner om at blive USA's næste præsident. Dengang lød det, at det ville være "skidt for Det Republikanske Parti".

- Jeg ved ikke, om han stiller op. Jeg tror, at han gør. Men han vil skade sig selv enormt meget. Jeg tror ikke, at det vil være godt for partiet, udtalte Trump på valgaftenen ifølge Fox News.

Har ikke talt sammen længe

Selv har Ron DeSantis afvist at svare pĂĄ Trumps advarsler.

Ifølge mediet NPR nævner han knap nok den tidligere præsident længere, når han taler i offentligheden, og det står i skarp kontrast til tidligere, hvor Florida-guvernøren førte valgkamp for netop Donald Trump ved blandt andet præsidentvalget i 2020.

Også Trump udtaler ifølge The Hill, at de to republikanere ikke har talt sammen længe.

Kun Donald Trump har indtil videre meldt sit republikanske kandidatur til præsidentvalget i 2024. Flere prominente politikere i Det Republikanske Parti har dog luftet ideen om at stille op. Det gælder foruden Ron DeSantis også Trumps tidligere vicepræsident Mike Pence, tidligere FN-ambassadør Nikki Haley og den tidligere udenrigsminister Mike Pompeo.

Trump skød sin egen valgkamp i gang lørdag i både South Carolina og New Hampshire. Her gjorde han det klart, at han er mere end klar til valgkamp og "mere vred end nogensinde".

- Jeg er mere vred nu, og jeg er mere engageret, end jeg nogensinde har været, lød det.