Udland

Mindst 7 personer dræbt og 10 såret ved terrorangreb i Jerusalem

Angrebet kommer dagen efter, at israelske soldater skød og dræbte 10 palæstinensere i byen Jenin.

Mindst syv personer meldes dræbt og yderligere 10 såret efter at en mand åbnede ild i Neve Yaakov-kvarteret i Jerusalem fredag ​​aften.

Gerningsmanden skød ifølge politiet mod en gruppe israelere ved en synagoge.

Det skriver Jerusalem Post.

Sikkerhedsstyrker skød gerningsmanden, som forsøgte at flygte fra stedet i en bil.

- Vi så en kvinde og fire mænd, som lå på vejen. De havde skudsår og viste ingen tegn på liv, og vi måtte med det samme bekræfte, at de var døde, fortæller paramediciner Fadi Dekidek, der var en af de første, der var fremme ved gerningsstedet, ifølge Jerusalem Post.

Der meldes om i alt 10 sårede, inklusive en 70-årig kvinde i kritisk tilstand, som er blevet evakueret til Hadassah Hospital i Mount Scopus.

Andre sårede omfatter en 20-årig mand i alvorlig tilstand, en 30-årig mand i kritisk tilstand og en 60-årig kvinde samt en 14-årig, der meldes udenfor livsfare efter at være evakueret til Shaare Zedek Hospitalet.

Premierminister med situationsvurdering

Israelsk politi betegner det som en terrorhandling.

Angrebet kommer dagen efter, at israelske soldater skød og dræbte 10 palæstinensere i byen Jenin i den nordlige del af den besatte vestbred.

Jerusalem Post skriver, at der udbrød jubel i Jenin og arabiske byer i Israel, da nyheden om fredagens angrebet ved synagogen i Jerusalem nåede ud.

Ifølge den israelske regering tilhørte de dræbte en radikal islamistisk organisation.

Premierminister Benjamin Netanyahu vil ifølge avisen afholde en situationsvurdering senere fredag aften.