Amerikansk politi leder efter gerningsmand bag zoo-sabotager

En leopard er blevet sluppet løs, og en grib er fundet død. Politiet leder med lys og lygte efter sabotøren.

Den største zoologiske have i den amerikanske delstat Texas, Dallas Zoo, har indledt 2023 med mystik og manglende dyr.

Senest blev en grib mandag fundet død af unaturlige årsager. Ansatte fra den zoologiske have oplyser til det amerikanske medie NBC News, at gribben blev fundet med et "usædvanligt sår".

Dallas Zoo skrev på Facebook, at dets "hjerte var knust" over tabet, som havde brugt det meste af sit 35 år lange liv i haven og havde fået 11 unger.

- Tabet af ham er ødelæggende, ikke bare for vores zoo-familie, men også for bevarelsesindsatsen for hans art, skrev haven på Twitter tirsdag lokal tid.

Havens præsident, Gregg Hudson, sagde ifølge nyhedsbureauet AFP mandag på et pressemøde, at "alt er under mistanke - internt og eksternt".

- Vi efterforsker fra alle mulige vinkler, sagde han.

Flere mystiske hændelser

Den døde grib er nemlig den tredje i rækken af mystiske sager, som har fundet sted i den zoologiske have.

For knap to uger siden lykkedes det leoparden Nova at slippe ud af sin indhegning. Den efterfølgende efterforskning viste, at nogen havde klippet hul i hegnet.

Nova er en træleopard, der typisk kun bliver op til 110 centimeter lange, og var dermed ikke til alvorlig fare for mennesker. Alligevel måtte den Dallas Zoo i nødberedskab og lukkede haven.

Nova blev indfanget efter cirka en halv time og sendt tilbage i buret, som hun ifølge NBC deler med sin søster Luna.

Hullet i Nova og Lunas hegn blev opdaget dagen efter træleopardens flugt.

På samme tid blev det opdaget, at der var klippet et lignende hul i langurabernes indhegning.

Ingen af dyrene i den indhegning slap løs, og ingen af dem lod til at have taget skade. Efterforskere prøver at hitte ud af, om sabotagen har forbindelse til hullet i leopardburet.

Dallas Zoo siger ifølge NBC, at haven i løbet af de seneste ti dage har indskærpet sikkerheden markant. Det agter også at tilbyde en dusør på 10.000 dollar, cirka 68.500 danske kroner, for informationer, der kan føre til anholdelse og tiltale.