Tyskland vil ikke stĂĄ i vejen, hvis Polen vil sende leopard-kampvogne til Ukraine, siger tysk udenrigsminister

Beslutningen om leveringen af tyske kampvogne vil blive truffet "snart", siger den tyske forsvarsminister.

Tyskland vil ikke stĂĄ i vejen, hvis Polen vil sende Leopard 2-kampvogne til Ukraine.

Det sagde den tyske udenrigsminister, Annalena Baerbock, søndag i et interview med den franske tv-station LCI.

Spurgt om, hvad der ville ske, hvis Polen sendte sine Leopard 2-kampvogne uden Tysklands godkendelse, sagde Baerbock, at "i øjeblikket er spørgsmålet ikke blevet stillet, men hvis vi blev spurgt, ville vi ikke stå i vejen".

Meldingen kommer efter en weekend, hvor der har været flere diskussioner i Vesten om, hvorvidt der bør stilles flere våben til rådighed for Ukraine.

Lover militær støtte

Den tyske kansler, Olaf Scholz, og den franske præsident, Emmanuel Macron, mødtes søndag i Paris for at markere 60-året for Elyseé-traktaten fra 1963. Her benyttede de to ledere også lejligheden til at tale om muligheden for at levere tunge våben til Ukraine.

Den tyske kansler, Olaf Scholz, og den franske præsident, Emmanuel Macron, mødtes søndag i Paris for at markere 60-året for Elyseé-traktaten fra 1963. Her benyttede de to ledere også lejligheden til at tale om muligheden for at levere tunge våben til Ukraine. Video: TV 2 NEWS

På en pressekonference efter mødet lovede de to lande at hjælpe Ukraine, også militært, så længe det er nødvendigt og at støtte bestræbelserne på at retsforfølge krigsforbrydere.

- Assistance til Ukraine under dets krig med Rusland vil være fokuseret på specifikke områder, herunder militæret og økonomien, sagde de to nationer i en fælles erklæring.

Samtidig mødtes mere end 50 vestlige lande fredag i det vestlige Tyskland, hvor de diskuterede muligheden for at levere tyskproducerede Leopard 2-kampvogne, som Ukraine har bedt så indtrængende om at få.

Mødet endte uden en afklaring på spørgsmålet om, hvorvidt Tyskland vil sende sine Leopard 2-kampvogne til Ukraine, eller om de accepterer, at andre europæiske lande sender de tyskfremstillede kampvogne afsted.

Forsvarsministeren vil besøge Ukraine

Søndag meddelte den tyske forsvarsminister Boris Pistorius, at en beslutning angående leveringen af de tyskfremstillede kampvogne til Ukraine vil blive foretaget "snart" – uanset om beslutningen ender med et ja eller nej.

I et interview med tyske ARD TV sagde han, at regeringen har mange faktorer at overveje, og at landet ikke ville træffe en forhastet beslutning.

Sådanne faktorer omfatter blandt andet konsekvenserne for den tyske befolknings sikkerhed, lød det.

Søndag sagde Boris Pistorius også til den tyske avis Bild, at han planlægger at besøge Ukraine snart.

- Hvad, der er sikkert, er, at jeg vil rejse til Ukraine hurtigt. Sandsynligvis endda inden for de næste fire uger, lød det fra Boris Pistorius.

Adspurgt om kampvognene sagde Pistorius, at "vi er i meget tæt dialog med vores internationale partnere, først og fremmest med USA, om dette spørgsmål".