Talsmand for Putin: Vesten lider af "dramatisk vrangforestilling" - og I kommer til at fortryde

Dmitry Peskov siger, at det er en vrangforestilling at tro, at Ukraine kan få succes i krigen.

Ruslands relation til USA er på et "historisk lavpunkt", og der er "intet håb" om, at relationen bliver forbedret i en overskuelig fremtid.

Det siger Dmitry Peskov, talsmand for Kreml og den russiske præsident Vladimir Putin, til journalister, samtidig med at forsvarsministrene fra vesten samles ved Ramstein-luftbasen i Tyskland for at drøfte øget militær støtte til Ukraine.

Det skriver The Guardian.

Vesten vil "fortryde" sin "vrangforestilling" om, at Ukraine kan vinde på slagmarken, sagde Peskov til journalisterne.

- Vi har gentagne gange sagt, at disse leverancer ikke fundamentalt vil ændre noget som helst, men de vil skabe yderligere problemer for Ukraine og den ukrainske befolkning, sagde Dmitry Peskov.

På et direkte spørgsmål bekræftede han Kremls holdning om, at flere forsyninger af våben til Ukraine vil eskalere konflikten.

- Du har helt ret, den eskalerer virkelig i en opadgående spiral. Vi ser en stigende indirekte og nogle gange direkte involvering fra NATO-landene i denne konflikt. Og vi ser en hengivenhed overfor den dramatiske vrangforestilling om, at Ukraine kan få succes på slagmarken.

- Det er denne dramatiske vrangforestilling hos de vestlige lande, som mere end én gang vil give grund til fortrydelse, det er vi sikre på, sagde Dmitry Peskov.

De udtalelser kommer samtidig med, at NATO's generalsekretær, Jens Stoltenberg, på et pressemøde i forbindelse med topmødet på Ramstein-basen blandt andet roser Danmark for at sende våbensystemet Caesar-haubitser til Ukraine.

- Danmark gør meget for Ukraine. Danmark har annonceret, at man vil give nyt artilleri. Og så har mange NATO-lande annonceret mange andre kapaciteter, herunder kampvogne. Det er godt, siger Jens Stoltenberg.

Vil ikke presse

Stoltenberg vil dog ikke presse på for, at Danmark også skal sende Leopard 2-kampvogne til Ukraine, som blandt andet Polen ønsker at gøre.

- Danmark gør allerede rigtig meget for Ukraine, siger generalsekretæren.

Derimod er Tyskland endnu ikke klar med en afgørelse om, hvorvidt man vil tillade Polen og andre lande at sende tyskfremstillede Leopard 2-kampvogne til Ukraine.

Det siger den tyske forsvarsminister Boris Pistorius på pressemødet på Ramstein-basen:

- Vi tøver ikke. Vi er bare meget omhyggelige med at afveje for og imod, sagde Boris Pistorius.