Det behøvede ikke at være på den her måde, siger prins Harry i nyt interview

I et nyt interview fortæller prins Harry, at han ikke længere kan genkende sin far og sin bror. Men at han håber, at familien kan forsones.

Det havde aldrig behøvet at komme så langt.

Prins Harry havde helst set, at det britiske kongehus kunne have løst uenighederne i familien. Uden at udbasunere enhver detalje om interne stridigheder til den britiske offentlighed.

Jeg vil gerne have min bror og min far tilbage

Prins Harry

Men familien ville ikke lytte, siger han, og derfor tager han nu endnu engang bladet fra munden. Det har han allerede gjort i et stort Oprah-interview og i en Netflix-serie. Nu gør han det igen – denne gang i det eksklusive interview 'Prins Harry taler ud'.

- Jeg har brugt hvert år gennem seks år på at gøre alt, hvad jeg kan, for privat at komme igennem til min familie. Det mest sørgelige er, at det aldrig behøvede at være på den her måde, siger prins Harry i interviewet, der sendes på TV 2.

Ingen intentioner om at skade familien

I sidste uge kom det frem, at prins Harry sender selvbiografien 'Reserve' på gaden, og foromtalen af den 576 sider lange bog har allerede trukket overskrifter.

Med detaljer om, at prins Harry har dræbt 25 mennesker som soldat, taget stoffer og været i slagsmål med sin bror, har den været guf for de tabloide medier.

De selv samme medier, som prins Harry har brugt størstedelen af sine 38 år på at bekrige og kritisere for at gå for tæt på. Så hvordan forsvarer han, at han nu selv udstiller sin egen families privatliv?

- Det vil være anklagen fra de mennesker, der ikke forstår, at min familie har fodret pressen i et årti. Jeg er ked af, at det, at jeg ejer min egen historie og fortæller min egen historie, gør nogle vrede. Men jeg bliver nødt til at stole på sandheden, siger prins Harry.

En af de mange private ting, som prins Harry åbner op for, er et fysisk slagsmål med broren, prins William, som er beskrevet i hans nye bog.

Jeg ved ikke, hvordan at tie stille skulle gøre tingene bedre

Prins Harry

Ifølge Harry kaldte William hertuginde Meghan, som er Harrys hustru, for "besværlig, uhøflig og ubehagelig". Situationen eskalerede angiveligt, og Harry skriver i sin bog, at prins William "greb mig i kraven, ødelagde min halskæde og slog mig i jorden".

- Det, der var anderledes her, var niveauet af frustration. Og jeg taler om de vredesudbrud, som jeg har haft i mange år. Jeg så pludselig det samme i ham (William red.), siger prins Harry i interviewet og fortsætter:

- Han ville have mig til at slå ham igen, men jeg valgte at lade være.

I et nyt interview fortæller prins Harry om forholdet til sin familie i forbindelse med sin kommende selvbiografi. Her taler han om det slagsmål, han havde med prins William. Video: TV 2 NEWS

I den sammenhæng bliver prins Harry også spurgt til, hvordan han tror, at broren vil reagere på, at Harry nu går ud og snakker om deres forhold i en bog.

- Han (William red.) vil sikkert sige mange forskellige ting, men for de sidste seks år har niveauet af plantning og læk af historier fra andre medlemmer i familien betydet, at de i mit hoved har skrevet utallige bøger. Millioner af ord er blevet dedikeret til at forsøge at ødelægge min kone og mig på et niveau, hvor jeg var nødt til at forlade mit land, siger han.

Ikke sikker på, at han har en plads i monarkiet

Da Meghan Markle blev introduceret til Kate og William, oplevede prins Harry, at alle fordommene kom i spil.

Han fortæller i interviewet, at han havde indtryk af, at hertugparret havde svært ved at se bort fra, at Meghan Markle var skilt og skuespiller. Og selv om prins William aldrig har sagt, at Harry ikke skulle gifte sig med Meghan, så oplevede prins Harry, at han havde svært ved at acceptere hende.

- Han havde nogle bekymringer meget tidligt i forløbet og sagde, at det ville blive meget hårdt for mig. Jeg forstår stadig ikke i dag, hvad han snakkede om. Men måske forudså han, hvordan den britiske presses reaktion ville blive, siger prins Harry i interviewet.

I et nyt interview fortæller prins Harry om forholdet til sin familie i forbindelse med sin kommende selvbiografi. Her refererer Harry til en samtale han havde med William om at gifte sig med Meghan. Video: TV 2 NEWS

Prins Harry fortæller, at han ikke har set resten af den britiske kongefamilie siden dronning Elizabeths begravelse. En anledning, som han havde håbet kunne være en mulighed for at bringe familien sammen. Men ifølge prins Harry var der ikke meget villighed fra resten af familien til at forsone sig, efter at der havde været en masse historier i pressen.

Han er heller ikke sikker på, at hans far eller bror vil læse bogen. Han håber det, men han tror det ikke, lyder det.

Siden prins Harry og hertuginde Meghan gik ud i offentligheden og fortalte om kongehusets behandling af dem, har de splittet Storbritanniens befolkning i to. For der er også mange briter, der er trætte af at Harry og Meghan fortsætter med at fortælle om deres utilfredshed med kongehuset, efter de har forladt det.

I interviewet bliver prins Harry spurgt, om han selv har brændt broerne til sin familie og ødelagt alle chancer for forsoning. Til det svarer han:

- De har udvist absolut ingen villighed til at anerkende noget, og jeg er ikke sikker på, at ærlighed er at brænde broer. Stilhed tillader kun misbrugeren at misbruge, så jeg ved ikke, hvordan at tie stille skulle gøre tingene bedre, siger prins Harry.

Tilgivelse er 100 procent en mulighed

Prins Harry

I bogen beskriver prins Harry, hvordan han elsker sin far, kong Charles, meget højt, men at han ikke mener, faren var i stand til at håndtere opgaven som far.

Han uddyber i interviewet, at han mener, at faren har sat sine egne interesser over hans og prioriteret forholdet til pressen for meget.

- Tilgivelse er 100 procent en mulighed. Jeg vil gerne have min far og min bror tilbage. Jeg kan ikke genkende dem, ligesom de sikkert ikke kan genkende mig. (...) Det er den tabloide presse, der vil skabe så meget konflikt som muligt, siger han.

Prins Harry og hertuginde Meghan valgte i starten af 2020 at træde tilbage som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus, og parret bor i dag i USA.

Prins Harry understreger, at han altid har været for monarkiet, men han ved ikke, om han har en plads i det, siger han i interviewet.

I et nyt interview fortæller prins Harry om forholdet til sin familie i forbindelse med sin kommende selvbiografi. Her taler han om, hvorvidt han kommer til at deltage i sin fars kroning. Video: TV 2 NEWS

Han har heller ikke besluttet, om han vil deltage i sin fars kroning den 6. maj, hvis han inviteres til den. Men skulle der pludselig blive rakt en hånd ud, så vil prins Harry være åben over for at "diskutere det".

- Døren er altid åben, bolden er på deres banehalvdel. Der er meget, der er brug for at tale om, og jeg håber, de er villige til at sætte sig ned og tale om det, siger prins Harry.

Interviewet med prins Harry kan ses på TV 2 PLAY lige nu og på TV 2 mandag aften klokken 22.25.