Taliban med klar besked til prins Harry: - Du er en krigsforbryder

Men Taliban er ikke de eneste, der er rasende. Også britiske soldater langer ud efter prins Harry.

Det hagler ned med kritik over prins Harry, efter at han har afsløret, at han har slået 25 mennesker ihjel som soldat i Afghanistan, som var de "skakbrikker".

En af dem, der raser over afsløringen, er et fremstående medlem af Taliban, der stempler ham som krigsforbryder.

- Hr. Harry! Dem, du dræbte, var ikke skakbrikker, de var mennesker. De havde familier, der ventede på, at de vendte tilbage igen, skriver han på Twitter.

- Blandt afghanernes mordere er der ikke mange, der har din anstændighed til at røbe deres samvittighed og tilstå deres krigsforbrydelser.

Soldater er også rasende

Afsløringen er en af mange i prins Harrys nye bog 'Reserven', der udkommer på tirsdag.

Og Taliban er langt fra de eneste, der er rasende over, at prins Harry har valgt at løfte sløret for, hvor mange han slog ihjel som soldat for Storbritannien.

Det samme er flere forhenværende soldater fra den britiske hær.

En af dem er eksobersten Richard Kemp, der siger, at prins Harrys afsløringer er et "forræderi af de mennesker, han kæmpede side om side med".

Den tidligere chef for de britiske tropper i Afghanistan er også fortørnet over, at prinsen skriver, at han ikke regnede sine talibanofre som mennesker.

- Han får det til at fremstå, som om den britiske hær træner folk – inklusive ham selv – til ikke at se fjenden som mennesker, og det er meget langt fra sandheden, siger Richard Kemp til The Sun.

Bringer sig selv i fare

Over for BBC advarer Richard Kemp om, at prins Harry kan have sat sin egen og sin families sikkerhed over styr med kommentarerne i bogen.

Eksobersten frygter, at mennesker, der sympatiserer med Taliban, kan blive provokeret til at forsøge at "hævne sig".

- Det puster liv i gamle følelser af hævn, som måske var blevet glemt. Ingen tvivl om, at der er mennesker i verden i dag, der allerede har set det her og nu overvejer, hvordan de kan få ram på ham, siger Richard Kemp til BBC.

Andre pensionerede soldater bakker den gamle oberst op i den britiske presse.

For eksempel anklager den pensionerede oberst Tim Collins prins Harry for at "vende sig mod" sin militærfamilie, efter at han har "smadret sin biologiske familie". Det siger han til BBC.

Collins er i Storbritannien kendt og respekteret for en tale, han holdt for de britiske tropper, før de gik ind i Irak i 2003.

Se interview på TV 2

Det er ikke bare nye detaljer om prins Harrys tid i Afghanistan, man kan læse sig til i hans bog 'Reserven'.

Den 576 sider tykke bog er én lang stribe af afsløringer, der har skabt chok og forargelse i Storbritannien.

'Reserven' udkommer i Danmark og resten af verden på tirsdag. Som optakt giver prins Harry flere interviews søndag aften, blandt andet med ITV i Storbritannien.

Det interview kan du se på TV 2 PLAY mandag, da TV 2 har sikret sig rettighederne til at vise det i Danmark.