Prins Harry taler ud

Briter raser over prins Harrys afsløringer i ny bog: "Chokerende" og "forkvaklet"

Afsløringerne i prins Harrys bog kommer kort efter afsløringerne i hans og hertuginde Meghans egen dokumentar på Netflix – og nu er det nok for mange.

Afsløringerne fra prins Harrys nye bog står i kø for at komme i avisernes spalter i Storbritannien.

Specielt efter bogen 'Reserve' ved en fejl blev sat på boghandlernes hylder i Spanien torsdag morgen og derfor opsnappet af flere korrespondenter fra de store britiske medier.

I den kan man læse flere chokerende og saftige afsløringer:

Blandt andet hvordan kronprins William overfaldt Harry i hans hus i London i 2019, hvordan Harry mistede sin mødom til en ældre kvinde ude bagved en travl pub, og hvor mange mennesker prins Harry slog ihjel som soldat i Afghanistan.

Metaltræthed

Afsløringerne har skabt store overskrifter på flere avisers forsider fredag morgen.

- Spar os, skriver Daily Mail.

Avisen har i lang tid skrevet negativt om prinsen og hertuginde Meghan. Denne gang med et ordspil over bogens titel, da bydeformen "spar" og ordet "reserve" er ens på engelsk.

Andre aviser er mere nøgterne.

- Harry deler sine hemmeligheder i knusende selvbiografi, skriver The Times for eksempel.

Den 576 sider lange bog kommer få uger efter prins Harry og hertuginde Meghans egen dokumentar, der ramte Netflix i december.

Og Lone Theils, der er forfatter og tidligere korrespondent i Storbritannien, oplever, at de fleste i Storbritannien sukker over den nye bog.

- Jeg tror, mange briter føler en metaltræthed over at høre mere om Harry og Meghans privatliv, siger hun til TV 2.

- De er trætte af, at kongehuset skal fylde så meget. De bor i et land, hvor der har været den største politiske og økonomiske nedsmeltning i meget lang tid, og de har ikke brug for, at deres kongehus nu smelter ned.

- Det er chokerende

Den opfattelse går igen på gaden i London, hvor der ikke er megen støtte til prins Harry.

- Harry og Meghan tjener millioner af pund på at vaske deres families beskidte tøj i offentligheden. Det er chokerende, siger pensionisten Ian Caswell i et britisk tv-klip vist på TV 2.

Netop den hovedrysten over afsløringerne i bogen 'Reserve' går igen.

- Alle familier har problemer. Men man skal ikke tackle dem sådan her. Den slags løser man internt i familien. Vil de virkelig have, at hele verden skal inddrages i det?, siger viceværten Graham Bonham-Carter.

Den samme slags reaktioner er der også mange af på sociale medier som for eksempel Twitter.

En af dem er en journalist fra The I Paper.

- Prins Harrys hykleri er forbløffende. Efter at have brugt sin tid på at klage over læk og de kongeliges manipulation, afslører han nu, hvad Charles sagde til ham privat, lige efter han havde begravet sin far. Det ser ret forkvaklet ud, skriver han.

Kongefamilien er tavs

Mens bogen skaber store overskrifter, retter alles øjne sig nu mod Buckingham Palace for at se, hvordan kongehuset reagerer.

Kongefamiliens svar på en Netflix-dokumentar i seks afsnit hvori Harry og og Meghan medvirker, var dyb tavshed.

Men anklagerne om kronprins Williams vold mod prins Harry, kan kongefamilien næppe ignorere, mener Lone Theils.

- I bogen er der meget konkrete anklager rettet mod en kronprins, specielt anklagen om vold. Så jeg tror, de er nødt til at reagere denne gang, siger hun.

Imens holder Storbritannien vejret og ser frem mod flere store interviews med prins Harry.

Først sender ITV et interview søndag klokken 22 dansk tid, mens det amerikanske TV-program 60 Minutes sender et interview med prins Harry klokken 01.30 mandag morgen dansk tid.

Alene de små bidder, som begge tv-stationer allerede har lagt ud, tyder på, at der falder flere bomber.

Og det kan ske, at kongefamilien nu ser tiden an og kommer med et samlet svar, når de kender anklagernes – og skadens – omfang.

- Jeg tror, der kommer et svar, og at det kommer til at være i en kort og koncis meddelelse. Men først efter de har set de to interviews, og bogen er blevet gransket, siger Lone Theils.

Hvis du vil høre mere om Harry og Meghan, så kan du lytte til podcasten Dato, hvor Ulla Terkelsen fortæller om Netflix-dokumentaren: