Flere europæiske lande indfører testkrav for rejsende fra Kina

Storbritannien er det seneste af en række lande, som indfører krav om coronatest ved indrejse fra Kina.

Den britiske regering indfører 5. januar 2023 krav om, at folk rejsende fra Kina skal have en negativ coronatest, før de kan tage til Storbritannien.

Den franske regering har også meldt ud fredag, at man indfører testkrav samt krav om mundbind på fly fra Kina.

Det sker efter en stigning i antallet af smittede med covid-19 i Kina.

Storbritannien og Frankrig slutter sig dermed til en række andre lande, der også har indført testkrav på rejsende fra Kina, heriblandt andre europæiske lande.

I EU har Italien og Spanien også indført testkrav, sidstnævnte så sent som i dag.

Disse lande indfører krav for rejsende fra Kina

 • USA
 • Storbritannien
 • Frankrig
 • Italien
 • Spanien
 • Indien
 • Japan
 • Malaysia
 • Taiwan
 • Sydkorea
 • Israel

Det voksende smittetal kommer, efter Kina gik væk fra dets såkaldte nultolerance-politik over for covid-19 og åbnede samfundet mere op.

Samtidig har Kina meldt ud, at man for første gang siden marts 2020 helt genåbner grænserne 8. januar 2023.

Nultolerancen blev droppet, og smittetallet eksploderede

Efter landsdækkende protester opgav de kinesiske myndigheder i begyndelsen af december de skrappe restriktioner, der slog hårdt ned på selv den mindste smitte.

På få uger gik Kina fra omfattende nedlukninger og karantæner til at lade virussen løbe stort set frit i samfundet.

WHO-chef Tedros Adhanom Ghebreyesus appellerede torsdag i en række tweets til, at de kinesiske myndigheder bliver mere transparente og giver detaljeret data om smittesituationen. Fredag i sidste uge lød det fra Kinas udenrigsministerie, at epidemien var "forudsigelig og under kontrol."

- Kina har altid delt dets informationer ansvarligt med WHO og det internationale samfund. Vi står klar til at arbejde med det internationale samfund i solidaritet, lød det fra ministeriet ifølge Financial Times.

Krav i Europa, USA og Asien

Italien indfører også testkrav for alle rejsende fra Kina, der "skal beskytte den italienske befolkning", lød det fra sundhedsminister Orazio Schillaci. I Spanien vil rejsende fra Kina enten skulle vise en negativ test eller vaccinationsbevis ved ankomst. Lignende tiltag er indført i USA, der også gælder for rejsende fra Hongkong og Macao.

I Indien er kravene udvidet til også at omfatte rejsende fra Hongkong, Japan, Sydkorea og Thailand. Japan kræver ligeledes en negativ test ved ankomst fra Kina, og hvis testen er positiv test, er der krav om syv dage i karantæne.

Det skifter fra land til land, hvornår de pågældende krav bliver indført. I Japan træder det i kraft ved midnat fredag, mens de i USA bliver gældende fra 5. januar 2023.

TV 2 har henvendt sig til Sundhedsministeriet for at høre om de danske overvejelser om testkrav for rejsende fra Kina og afventer svar. I Norge tyder intet ifølge myndighederne på, at der er testkrav på vej, skriver mediet VG.