Krigen i Ukraine

Endnu en russisk rigmand dør i mystisk fald fra hotelvindue

Han var ven af Putin, kritiserede krigen i Ukraine og blev fundet i en blodpøl på et luksushotel. To dage før døde en anden russer på samme hotel.

Det er ikke kun på slagmarken i Ukraine, at russiske mænd de seneste ti måneder har endt deres dage.

Nu er endnu en russisk rigmand fundet død under specielle omstændigheder. Det skriver flere britiske medier heriblandt BBC og The Guardian.

Denne gang er der tale om den 65-årige oligark Pavel Antov, der skulle fejre sin fødselsdag på et luksushotel i den østlige indiske delstat Odisha.

Milliardæren var ven af Ruslands præsident, Vladimir Putin, men søndag blev han fundet i en blodpøl på hotellet i byen Rayagada, hvor han skulle fejre sin 65-års fødselsdag.

Ifølge russiske medier faldt Pavel Antov ud af et vindue på hotellet.

Mystikken bliver ikke mindre af, at en af hans bedste venner, Vladimir Budanov, døde blot to dage forinden på samme hotel.

Vladimir Budanov blev efter sigende ramt af et slagtilfælde, og ifølge det lokale politi gjorde dødsfaldet Pavel Antov deprimeret, hvorefter han også døde.

Indisk politi har ikke fundet, at der er sket nogen kriminelle handlinger i forbindelse med de tragiske begivenheder, skriver det russiske nyhedsbureau Tass.

Mange uforklarlige dødsfald

Milliardærens død er den seneste i rækken af ​​uforklarlige dødsfald, der involverer russiske rigmænd, hvoraf mange åbent har kritiseret invasionen og krigen i Ukraine.

Mindst 15 rige russere er siden februar døde af unaturlige årsager.

Én hængte sig selv i et spansk ferieparadis, en anden skød sig selv og sin familie i lejligheden, mens en tredje begik selvmord på sit arbejde i det russiske flådeakademi.

Beskyldning om terrorisme

Pavel Antov tjente sin formue, som anslås til at være på omkring én milliard kroner, inden for produktion af kød og pølser.

Gennem flere år var han en del af eliten i Kreml og præsident Vladimir Putins ven.

Venskabet gik dog i stykker i juni, da Pavel Antov i en WhatsApp-besked kritiserede de russiske missilangreb på en boligblok i Ukraines hovedstad, Kyiv, og kaldte det for terrorisme.

- Det er ekstremt svært at kalde alt dette andet end terror, lød det i meddelelsen.

Beskeden blev efterfølgende slettet, og den russiske milliardær skrev på sociale medier, at han var tilhænger af præsident Vladimir Putin og støttede krigen.

Pavel Antov fastholdt, at beskeden ved et uheld var endt på hans sociale medier og kaldte det en misforståelse.

Ifølge oligarken stammede meddelelsen fra en person, hvis mening om den "særlige militæroperation i Ukraine" Pavel Antov var stærkt uenig i.