Desperat par kunne ikke komme på hospitalet for at føde - hjælpen kom fra uventet kant midt i snestormen

En massiv vinterstorm i USA har gjort det umuligt for hjælpen at komme frem flere steder. Ét par måtte i desperation søge hjælp på Facebook.

Den såkaldte "bombecyklon" har påvirket store dele af amerikanerne i dagevis.

Mindst 60 personer er omkommet under den voldsomme storm, der har raseret dele af USA og efterladt millioner af husstande uden strøm i juledagene.

De blev ved med at sige til mig, at de ikke kunne komme til os på grund af det barske vejr

Devon Thomas, indbygger i Buffalo, New York

Men for én husstand blev vinterstormen af særligt afgørende betydning.

Erica Thomas og hendes mand Devon Thomas ventede nemlig deres første barn, mens sneen gjorde det umuligt at forlade hjemmet i Buffalo, New York.

Til mediet The Buffalo News fortæller parret, hvordan Erica Thomas' veer klokken 22 fredag aften, 23. december, fik dem til at ringe til alarmcentralen igen og igen.

- Men de blev ved med at sige til mig, at de ikke kunne komme til os på grund af det barske vejr, fortæller Devon Thomas.

Fødselshjælper på Facetime

Næste formiddag, klokken 11.30, var der efterhånden kun få minutter mellem veerne, og Devon Thomas måtte desperat søge mod Facebook for at få hjælp til det, der begyndte at ligne en hjemmefødsel.

I gruppen "Buffalo Blizzard 2022" (Buffalo snestorm 2022, red.) begyndte de velmenende råd at vælte ind.

"Få fat i en masse håndklæder", "kog noget vand" og "skaf noget snor til at binde barnets navlestreng med", lød kommentarerne fra byens indbyggere.

Også fødselshjælperen Raymonda Reynolds så facebookopslaget og tilbød sin hjælp på Facetime.

- Det bliver alt sammen ok. Det her er noget, vi er bygget til. Lyt til din krop, lød det beroligende fra fødselshjælperen til Erica Thomas på video.

Også fødselshjælperens veninde, en sygeplejerske ved navn Iva Michelle Blackburn, hoppede med på video fra sit hjem.

Da de to kvinder på videolinket kunne høre på Erica Thomas, at det var nært forestående, bad de Devon Thomas om at lyse med en lommelygte.

- Hun pressede bare en enkelt gang mere, og boom, så kom hun ud, fortæller han til The Buffalo News om det øjeblik, parrets nyfødte datter, Devynn Briell Thomas, blev født midt i snestormen.

Både fødselshjælperen og sygeplejersken jublede med på Facetime over den vellykkede hjemmefødsel af en sund og rask pige.

De Gode Naboers By

Men nabohjælpen i "Buffalo Blizzard 2022" stoppede ikke der.

Mens Erica og Devon Thomas brugte resten af juleaftensdag på at komme sig over chokket ved fødslen, blev de på juledag kontaktet af en lokal kvinde, der ville skaffe dem en traktor, hente dem og køre dem på hospitalet til et tjek af den nyfødte.

Men heller ikke traktoren kunne nå frem til parrets hus.

I stedet måtte de trave gennem den knæhøje sne, frem til traktoren for så at blive kørt til hospitalet.

Til The Buffalo News fortæller Devon Thomas, at han er "overvældet" af den støtte, der var at finde i lokalområdet midt i en massiv vinterstorm.

- Buffalo bliver kaldt De Gode Naboers By af en grund, lyder det fra den nybagte far.