Krigen i Ukraine

Angreb på russisk luftbase er "enormt opsigtsvækkende", mener korrespondent

Det er anden gang på en måned, at luftbasen er blevet angrebet af Ukraine.

En ukrainsk drone er blevet skudt ned ved den russiske Engels-luftbase nær byen Saratov i Rusland.

Det bekræfter det russiske forsvarsministerium ifølge Reuters i kølvandet på en række rygter på sociale medier tidligt 2. juledag.

Det er meget, meget pinligt for russerne, hvis det her kan lade sig gøre en gang til så kort tid efter

Benjamin Kürstein, korrespondent

Tre personer, der er militært personel, er blevet dræbt af vragrester, der faldt fra den ukrainske drone, efter at den blev skudt ned.

Fire personer er blevet såret, skriver russiske medier ifølge nyhedsbureauet dpa.

- 26. december, cirka kl. 01:35 Moskva-tid, blev et ukrainsk ubemandet luftfartøj skudt ned i lav højde, mens det nærmede sig Engels-militærflyveplads i Saratov-regionen, oplyser det russiske forsvarsministerium.

- Som et resultat af, at dronens vragdele faldt ned, blev tre russiske soldater, der var på flyvepladsen, dødeligt såret, lyder det videre ifølge Reuters.

Luftbasen, der ligger 730 kilometer sydøst for den russiske hovedstad, Moskva, bliver brugt til at iværksætte angreb mod Ukraine.

Ifølge Reuters er Engels desuden en af to luftbaser i Rusland, der opbevarer langdistancebombefly, der er en del af landets strategiske nukleare styrker.

To gange på en måned

Ifølge TV 2s korrespondent, Benjamin Kürstein, er der forlydender om, at også russiske fly er blevet ramt under angrebet. Det har russiske myndigheder dog ikke bekræftet.

Benjamin Kürstein kalder angrebet "enormt opsigtsvækkende".

Det skyldes, at samme luftbase så sent som 5. december også blev ramt af det, der ifølge Rusland var et ukrainsk droneangreb mod i alt to russiske luftbaser den dag.

- Da det skete 5. december, blev det udlagt som et kæmpe nederlag for Putin og for russerne. Hvordan kan det lykkes ukrainerne at angribe så dybt inde i Rusland på så vigtig en militærbase? siger Benjamin Kürstein.

- Og hvis det lykkes ukrainerne en gang til, under en måned senere, at lave et lignende angreb, viser det, at russerne virkelig har et problem med at beskytte noget af deres vigtige militære infrastruktur. Det er meget, meget pinligt for russerne, hvis det her kan lade sig gøre en gang til så kort tid efter.

Guvernør: Ingen skader på infrastruktur

Der kunne angiveligt høres to eksplosioner ved den russiske Engels-luftbase natten til mandag, skriver Reuters.

Ingen civil infrastruktur er blevet ødelagt i forbindelse med angrebet, lyder det fra guvernør Roman Busargin. Det skriver nyhedsbureauet AFP.