Udland

Elon Musk tabte sin egen afstemning – nu vil han ændre reglerne

Twitter-ejeren har lagt op til at involvere brugerne i store beslutninger. Men kun de brugere, der betaler, mener han nu.

Der har ikke været mange stille dage på Twitter, siden rigmanden Elon Musk købte det sociale medie.

Igen og igen har han ændret sine egne og mediets spilleregler efter mere eller mindre spontane indskydelser.

Som et af hans seneste påfund spurgte han i weekenden brugerne, om han burde trække sig som chef for foretagendet.

Det mente flertallet, at han burde – og han havde på forhånd lovet at følge flertallets ønske. Den hensigt har han i skrivende stund til gode at bekræfte.

Til gengæld har han nu – tilsyneladende helt spontant – besluttet at ændre reglerne for afstemninger på Twitter.

God idé – det gør vi

Det begyndte med, at en Twitter-bruger og politisk aktivist ved navn Kim Dotcom præsenterede en teori om, at Elon Musks afstemning var infiltreret af den dybe stat, som ifølge Kim Dotcom har ”den største bothær på Twitter”.

Elon Musk gav udtryk for, at han fandt den udokumenterede påstand ”interessant”. En anden bruger kommenterede med et forslag om, at kun betalende Twitter Blue-abonnementer bør kunne deltage i afstemninger, der har betydning for Twitters politik.

Til det svarede mangemilliardæren, at det var en ”god pointe”, og han lovede, at ”Twitter vil lave den ændring”.

En af Elon Musks tidlige store omvæltninger på Twitter var at ændre vilkårene for det lille blå flueben, som indikerer, at en konto er verificeret.

Det nye flueben ved navn Twitter Blue skulle koste otte dollars om måneden og udløste straks kaos, fordi en række falske konti udgav sig for at være kendte personligheder og store virksomheder.

Twitter Blue blev derfor sat på pause, men genindført i forrige uge.

Alle større ændringer til afstemninger

For nylig introducerede Elon Musk så – umiddelbart inden afstemningen om hans egen position – en ny regel: Fremover vil alle større ændringer i Twitters politik blive sendt til afstemning.

Men det vil altså kun være betalende brugere, der får en stemme, hvis Elon Musks nyeste løfte står til troende.

Elon Musk har før rettet sig efter flertallets afgørelser, når han har lagt beslutninger ud til afstemning. For eksempel da han ophævede suspenderingen af den tidligere amerikanske præsident Donald Trumps konto.

Selvom Elon Musk skulle følge sin egen afstemning og træde tilbage som direktør, vil han stadig eje virksomheden og dermed have magten til at ansætte og fyre bestyrelsen.

Tesla-stifteren færdiggjorde sit opkøb af Twitter i oktober for omkring 308 milliarder kroner.