Flere spektakulære navne blandt anholdte i Tyskland
En prins, en dommer og en tidligere toppolitiker er blandt de navne, som er kommet frem.
25 mænd og kvinder er onsdag morgen arresteret i, hvad der beskrives som den største aktion i Tysklands historie ifølge nyhedstjenesten Tagesschau.
De er mistænkt for at ville vælte regeringen ved et statskup.
I de følgende timer er der sluppet flere opsigtsvækkende detaljer ud om aktionen, som over 3000 betjente deltog i. Blandt andet at 24 ud af de 25 anholdte personer er fra Tyskland, mens én mistænkt er fra Rusland.
En af anholdelserne fandt sted i Kitzbühel i Østrig, mens en anden skete i Perugia i Italien.
De tyske anholdelser er foretaget i delstaterne Baden-Württemberg, Bayern, Berlin, Hessen, Niedersachsen, Sachsen og Thüringen.
Ud over de 25 anholdte er der 27 andre mistænkte i sagen, lyder det fra den tyske anklagemyndighed.
Her er et overblik over nogle af de personer, som tyske og internationale medier indtil videre har erfaret, er blandt de anholdte i sagen:
Heinrich XIII. Prinz Reuss:
Han er en 71-årig prins og medlem af et fyrstehus i Thüringen. Ifølge anklagemyndigheden var det planen, at han skulle indsættes som regerende leder i Tyskland efter det planlagte kup og have kontakt til russiske myndigheder for at etablere en ny regering.
Vitalia B:
Hun er en russisk kvinde, som er mistænkt for at hjælpe Heinrich XIII.
- De (gruppen, red.) havde forsøgt at skabe kontakt til Rusland, fordi de mente, det var godt at blive anerkendt af udenlandske magter, siger TV 2s korrespondent Uffe Dreesen.
Det russiske nyhedsbureau Tass skriver, at den russiske ambassade ikke har kendskab til anholdelsen, og den russiske ambassade i Berlin har udsendt en erklæring om, at den russiske stat ikke har nogen forbindelser til "tyske terrorgrupper".
Rüdiger v. P.:
Han er en 69-årig tidligere faldskærmssoldat, som var kommandant i sin gruppe. Ifølge Der Spiegel forsøgte han at rekruttere betjente og soldater til terrorgruppen.
Birgit MW:
Hun er dommer i Berlin og tidligere medlem i Forbundsdagen for AfD, Alternative für Deutschland – hun skulle sætte sig på justitsområdet efter et kup.
Specialstyrker:
Flere soldater og reserver i de tyske specialstyrker KSK er blandt de mistænkte i sagen, oplyser en talsmand for landets militære efterretningstjeneste til nyhedsbureauet DPA.
Reichsbürger-bevægelsen:
Reichsbürger er knyttet til flere nynazistiske grupperinger. Tysklands efterretningstjeneste anslår, at bevægelsen har omkring 21.000 tilhængere.
- De udsteder egne pas og har også forsøgt at udstede deres egen møntfod. De anerkender ikke en ny regering efter Anden Verdenskrig. De senere år er de blevet mere radikale, og sikkerhedsapparatet er blevet mere bekymrede for dem, fortæller Uffe Dreesen.
Desuden er en tidligere dommer, tidligere elitesoldater og flere andre personer med tråde til forbundsværnet blandt de anholdte.
- Der er tale om en bred gruppe, som alle har haft et ønske om at omstyrte den nuværende regering i Tyskland, siger Uffe Dreesen.
Svært ikke at trække på smilebåndet
Alligevel er det svært at vide, om man skal trække på smilebåndet af kupplanerne, eller om der var tale om en meget alvorlig sag, mener korrespondenten.
- Politiet har valgt at slå til, fordi man syntes, det havde en karakter af, at det kunne gå løs om et øjeblik, siger Uffe Dreesen og forklarer, at gruppens medlemmer har ført adskillige telefonsamtaler, som de har forsøgt at holde skjult.
Alt tyder på, at planen gik ud på at storme Rigsdagen og tage medlemmerne til fange, hvorefter der skulle indsættes en ny regering, hvor der allerede var sat navn på flere af medlemmerne.
En del af planen gik desuden ud på at skaffe våben fra skydeklubber. Således havde gruppen også overvejet, at det kunne komme til skudveksling og drab, hvilket, de har vurderet, var rimeligt i sagens tjeneste, siger Uffe Dreesen.
- Det har været bekymrende set fra myndighedernes side, men samtidig er der detaljer i forberedelsen og baggrunden, som gør, at man nærmest må trække på smilebåndet af dem. Eksempelvis en ældre prins, der fantaserer om et land, der ikke længere findes, siger TV 2-korrespondenten.
Et glimt af en afgrund
Tysklands justitsminister, Marco Buschmann, roser i et tweet optrævlingen af den "formodede terrorcelle".
- Politiaktionen onsdag har vist, at Tyskland er i stand til at forsvare dets demokrati, siger Buschmann.
Samtidig siger den tyske indenrigsminister, Nancy Faeser fra SPD, at regeringen vil fortsætte en hård linje over for antidemokratiske grupper.
- Efterforskningen af grupper på den ydre højrefløj har givet os et glimt af en afgrund med terrortrusler i Reichsbürger-miljøet, som benægter den moderne tyske stats eksistens, siger den tyske indenrigsminister, Nancy Faeser.
Der Spiegel skriver, at kupplanerne blandt andet gik ud på at storme Forbundsdagen. Flere skal have trænet våbenbrug.