Rusland invaderer Ukraine

Rusland bruger ammunition hurtigere, end de kan producere den

Ifølge det amerikanske forsvarsministerium Pentagon bruger Rusland 20.000 stykker ammunition om dagen.

De russiske tropper i Ukraine bruger ammunition hurtigere, end landets våbenindustri kan nå at erstatte den.

Det siger direktøren for de nationale efterretningstjenester i USA, Avril Haines, ifølge NBC News.

- Jeg kan ikke sige præcis hvor hurtigt i det her forum, men det er ret hurtigt. Det er ekstraordinært. Og vores forståelse er, at de ikke er i stand til at producere det, de bruger på dette tidspunkt. Så det bliver en udfordring, siger Avril Haines.

I sidste måned oplyste det amerikanske forsvarsministerium Pentagon, at Rusland bruger 20.000 stykker ammunition om dagen, selvom besættelsesmagten de seneste måneder er slået tilbage på flere fronter.

Lider svimlende tab

Chefen for det britiske efterretningsagentur GCHQ, Jeremy Fleming, konkluderede ligeledes for nyligt, at den russiske hær mangler både kampdygtige soldater, militært materiel og ammunition.

- Vi ved – og de russiske generaler på slagmarken ved – at de er ved at løbe tør for forsyninger og ammunition, sagde Jeremy Fleming ifølge BBC.

Ifølge efterretningschefen lider Rusland ”svimlende” tab – både med hensyn til soldater og militært udstyr. Det skyldes i høj grad den russiske regerings beslutning om at indlemme russiske straffefanger og uerfarne soldater i hæren, vurderer Jeremy Fleming.

Forstærker og restituerer

Krigshandlingerne i Ukraine har været aftagende de seneste dage, og det vil sandsynligvis fortsætte i de kommende vintermåneder, mener Avril Haines fra den nationale efterretningstjeneste i USA.

Ifølge Haines vil begge sider forsøge at "genopbygge, genforsyne og restituere" til en modoffensiv i foråret. Det kommer efter en periode med intensive russiske angreb på Ukraines kritiske energiinfrastruktur.

Et af de steder, hvor russerne forbereder sig på kamp, er i den besatte og sønderbombede havneby Mariupol i det østlige Ukraine.

Det viser nye satellitbilleder fra den amerikanske virksomhed Maxar Technologies ifølge BBC.

På billederne ses et u-formet militært anlæg med den russiske hærs røde, hvide og blå stjerne på taget med ordene: "Ruslands hær, for folket i Mariupol".

Tandløse dragetænder

Billederne fra Maxar kommer efter gentagne meldinger om, at russerne formentlig er ved at opbygge et stærkere forsvar i og omkring Mariupol med pyramideformede betonklodser, der også kaldes dragetænder. Det skriver det britiske forsvarsministerium.

Betonklodserne skal bremse ukrainerne i at rykke frem på slagmarken, men ifølge Claus Mathiesen, der er lektor og militæranalytiker på Forsvarsakademiet, er klodserne ikke meget værd som forsvarsværk.

- De kan ikke på nogen måde standse en kampvogn eller noget som helst, når det rigtig går løs. En enkelt kampvogn med et dozerblad kan nemt skubbe dem til side, siger han til TV 2.

Krigen i Ukraine er nu i sin niende måned, og Rusland har mistet mere end halvdelen af ​​det erobrede land i Ukraine.