Udland

Folkekær svensk sanger død efter coronaforløb

Svenne Hedlund, der gennem en lang karriere blev en folkekær skikkelse i Sverige, er død. Han blev 77 år.

Den svenske musiker Svenne Hedlund, der blandt andet er kendt fra duoen Svenne & Lotta og fra bandet Hep Stars, er død. Han blev 77 år.

Det oplyser hans ven og kollega Jan Olov "Joffe" Enbom.

- Han var altid venlig og tog ikke alt for meget plads. Det gjorde han på scenen, men privat var han meget betænksom, siger han.

Ifølge Enbom, der har arbejdet i over 40 år med Hedlund, kom Hedlund sig aldrig efter at være blevet smittet med coronavirus i efteråret.

- Han var en meget rar person og et godt menneske, siger Enbom.

Koncerter i december

Hedlund havde en lang musikkarriere og var en folkekær skikkelse i Sverige. Han var blandt andet en del af det populære band Hep Stars i 1960'erne.

Han udgjorde også den ene del af duoen Svenne & Lotta. Den anden halvdel var ekshustruen Lotta Hedlund, der i dag hedder Charlotte Walker.

Svenne & Lotta havde blandt andet succes med sangen "Bang en boomerang", der også blev udgivet på engelsk med navnet "Bang-A-Boomerang".

Svenne Hedlund skulle senere i december have spillet en række koncerter i Stockholm. Det skulle være afslutningen på turnéen "Hits of the 60's", som han i løbet af efteråret har været på sammen med andre kunstnere.