Udland

Tre migranter fundet på skibsror efter en sejltur på 11 dage

Det vides ikke, om de tre migranter var med på hele den 11 dage lange tur på roret, der befinder sig få meter over havets overflade.

Redningsfolk fra den spanske kystvagt blev mandag mødt af et usædvanligt syn, da de blev kaldt ud til den maltesisk registrerede olitanker Althini II.

På skibets ror befandt sig nemlig tre dehydrerede og stærkt nedkølede migranter fra Nigeria.

Det skriver CNN.

På et billede fra redningsaktionen, som den spanske kystvagt har lagt op på Twitter, kan man se de tre personer sidde på roret under det kæmpemæssige skib.

Olitankeren havde forud for redningsaktionen været på en 11 dages sejltur uden stop fra Lagos i Nigeria til endestationen, som var Las Palmas i Gran Canaria.

Det vides ikke, om de 3 migranter var med på hele den 11 dage lange tur på roret, der befinder sig få meter over havets overflade.

Foretog ikke nogen stop

Ifølge Daily Mail viser gps-data indsamlet fra flere forskellige skibssporingswebsteder, at skibet ikke foretog nogen stop på turen.

De tre nigerianere blev sendt på to nærliggende hospitaler, efter at det spanske kystredningsfartøj Salvamar Nunki havde sejlet dem ind til bredden.

De Kanariske Øer er en populær destination for afrikanske migranter. I 2022 tog mere end 20.000 migranter turen fra det vestlige Afrika til den spanske øgruppe.

Ifølge Røde Kors mistede over 1100 af migranterne livet i deres forsøg på at nå Europa, skriver CNN.

Ifølge en talsmand fra det lokale politi er det op til det maltesisk registrerede skibs operatør at tage sig af de blinde passagerer, give dem midlertidig husly og sørge for, at de bliver sendt retur til deres oprindelsesland så hurtigt som muligt, skriver Reuters.

De har også mulighed for at blive i Spanien, hvis de søger om asyl i landet.

Det er sket ved flere tidligere lignende situationer, at migranter har fået lov til at blive i Spanien med politisk asyl, siger Helena Maleno, der er direktør for migrantorganisationen Walking Borders, til Reuters.