Udland

Ansat skød og dræbte seks personer i Walmart-supermarked i USA

Gerningsmanden blev senere fundet død i supermarkedet.

Seks mennesker blev dræbt og flere såret, da en mand skød flere personer i et Walmart-supermarked i Chesapeake i den amerikanske delstat Virginia.

Gerningsmanden var en ansat, der pludselige skød mod kunder og kolleger.

Skyderiet fandt sted tirsdag aften kort efter klokken 22,00 lokal tid, og gerningsmanden blev senere fundet død i supermarkedet af det, politiet kalder et "selvforskyldt skudsår".

Det har politichefen i Chesapeake, Mark Solesky, sagt på et pressemøde.

- Jeg græder, jeg ryster

CNN har snakket med Joetta Jeffery, hvis mor har sendt sms'er fra supermarkedet for at alarmere om, at nogen skød mod kunderne.

- Jeg græder, jeg ryster, siger hun til CNN.

- Jeg havde lige talt med hende om at købe kalkuner til thanksgiving, og så kom denne sms.

Joetta Jeffery siger, at hendes mor er chokeret, men uskadt, og at de to er blevet genforenet.

Der er blevet oprettet et genforeningscenter i Chesapeake Conference Center, hvor kunder, ansatte og deres pårørende kan finde hinanden.

Over 600 masseskyderier i år

Supermarkedsgiganten Walmart har udsendt en udtalelse efter skyderiet.

- Vi er chokerede over denne tragiske hændelse i vores Chesapeake-butik. Vi beder for de ramte, vores lokalsamfund og samarbejdspartnere, skriver Walmart på Twitter.

Ifølge NGO'en Gun Violence Archive, der monitorerer skyderier i USA, har der været over 600 masseskyderier i landet alene i år.

I dem er over 18.000 mennesker blevet skudt, herunder 290 børn og over 1200 teenagere. Tallene dækker over drab, skudulykker og selvforsvar og trækkes fra myndigheder i alle amerikanske delstater.