Internetafstemning spillede central rolle i kontroversiel Elon Musk-beslutning – det er helt vildt, siger analytiker

Twitters nye ejer Elon Musk har spurgt Twitters brugere, og de vil have USA's forhenværende præsident tilbage på det sociale medie.

USA’s forhenværende præsident, Donald Trump, er tilbage på det sociale medie Twitter.

Det oplyser Twitters nye ejer Elon Musk – i et tweet.

Musk oprettede fredag eftermiddag en afstemning på Twitter, hvor brugerne kunne stemme om, hvorvidt de ville have Trump tilbage på det sociale medie.

Det vil 51,8 procent, mens 48,2 procent har svaret nej. Flere end 15 millioner twitter-brugere har afgivet deres stemme.

- Folket har talt. Trump bliver genindsat, lyder det i tweetet fra Elon Musk.

Udelukket efter stormløb

Cirka en halv time efter tweetet fra Musk var Trumps Twitter-konto igen at finde på Twitter.

Det seneste opslag er fra 8. januar 2021 – to dage efter angrebet i Washington D.C., hvor Trump-støtter stormede Kongressen, fordi de mente, at Joe Biden og demokraterne havde snydt sig til sejren ved præsidentvalget.

Kort efter blev Donald Trump udelukket fra Twitter.

Inden resultatet af Elon Musks afstemning stod klart, blev Trump spurgt, om han havde i sinde at vende tilbage til Twitter.

- Jeg ser ingen grund til at gøre det, sagde Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I stedet vil han holde sig til sit eget sociale medie, Truth Social, lød det fra den tidligere præsident, som tirsdag i denne uge annoncerede, at han stiller op til præsidentvalget i 2024.

Trump roste dog Twitters nye ejer og tilføjede, at han altid godt har kunnet lide Elon Musk. Men han pointerede, at Twitter – ifølge Trump – har store problemer og udfordringer.

- Det er helt vildt

Ifølge USA-analytiker Mirco Reimer-Elster er det ”helt vildt”, at det bliver afgjort ved en internetafstemning, om Trump skal tilbage i varmen hos Twitter.

- Når man husker på, hvad han kom med af ytringer på de sociale medier, der gjorde, at han blev udelukket, så er det altså helt vildt, at det er brugerne på netop de sociale medier, som skal afgøre, om han skal tilbage, siger Mirco Reimer-Elster til TV 2

- Det helt store spørgsmål nu er, om Trump kan modstå fristelsen. Bliver han på sit eget sociale medie, Truth Social, hvor der er en brøkdel af brugere, eller trækker det for meget i ham at komme tilbage på Twitters helt store scene? Nu stiller han jo op til præsidentvalget igen, og så handler det jo om at få maksimal eksponering. Det bliver spændende at se.

Halvdelen af Twitters ansatte fyret

Musk overtog ejerskabet af Twitter i oktober i år. Det var Twitters tidligere ejerskab, der udelukkede Donald Trump fra det sociale medie.

Musk købte Twitter for 44 milliarder dollar – omkring 317 milliarder danske kroner, men siden er 3700 medarbejdere blevet fyret, hvilket svarer til cirka halvdelen af selskabets ansatte. Mange andre har sagt deres job op.

Opsigelserne kom efter en intern e-mail fra den nye ejer, hvor Musk kræver, at de ansatte fremover skal arbejde hårdere.

- Kun exceptionel arbejdsmoral vil være nok til at bestå prøven, lød det i e-mailen.

Ansatte, der ikke vil acceptere den præmis, bliver fyret med tre måneders løn, skriver avisen Financial Times.

Twitters eksistens i fare

Ifølge nyhedsbureauet AFP frygtes det, at medarbejderflugten kan bringe selve Twitters eksistens i fare.

Men snak om Twitters endeligt har angiveligt fået aktiviteten på det sociale medie helt i top. Elon Musk skrev torsdag amerikansk tid, at aktiviteten på Twitter havde nået et nyt rekordniveau.

Lørdag skriver nyhedsbureauet Reuters, at der kan være endnu flere fyringer på vej hos Twitter.