Udland

Italiensk landsby tilbyder nye beboere over 200.000 kroner

I et forsøg på at øge indbyggerantallet tilbyder bystyret i landsbyen Pressice i det sydøstlige Italien 30.000 euro til tilflyttere.

Flere italienske byer har i de senere år forsøgt at modvirke nedgangen i antallet af beboere i de små byer ved at tilbyde kontante fordele til tilflyttere.

Nu melder bystyret i den lille by Pressice i det sydøstlige Italien sig på banen med et slagtilbud til dem, som overvejer at slå sig ned i rustik landsbyidyl i Italien, skriver CNN.

Bystyret tilbyder nye tilflyttere, som overvejer at købe en ejendom i byen, op til 30.000 euro – svarende til godt 215.000 kroner – hvis de gør alvor af planerne.

- Vi tilbyder folk, der er villige til at flytte hertil, op til 30.000 euro. Den totale finansiering vil være delt i to: den vil delvis gå til at købe en gammel ejendom, og delvis til at restaurere den, hvis det er nødvendigt, siger Alfredo Palese, byrådsmedlem i Pressice, til CNN.

Pressice blev i 2019 lagt sammen med nabobyen, og den nye by Pressice-Acquarria har lige nu samlet 9000 indbyggere.

Bystyret har for nylig bevilget ekstra penge, så projektet med at tilbyde tilflyttere kontanter kan fortsætte fremover.

- Der er mange tomme hjem i det historiske bycentrum, der er bygget før 1991, som vi gerne vil se liv i igen. Det er sørgeligt at se, hvordan vores gamle kvarterer, der er fulde af historie og smuk arkitektur, langsomt bliver forladt, siger Alfredo Paese.

Billige – forladte – huse i området

For at kvalificere sig til det kontante tilbud skal man forpligte sig til at bosætte sig i Pressice. Man skal desuden købe et af de huse bygget før 1991, som bystyret har udpeget som en del af projektet.

Ifølge CNN betyder ejendomspriserne i området, at den kontante belønning fra bystyret omtrent dækker et eventuelt huskøb.

Alfredo Paese siger, at kvadratmeterpriserne i området starter på 500 euro (3588 kroner).

Det betyder, at man for eksempel for 25.000 euro (179.397 kroner) kan købe et af de huse, der er omfattet af aftalen. Det er på 50 kvadratmeter og trænger til en kærlig hånd.

Pressice ligger i Lecce-provinsen i regionen Apulien – på Italiens hæl i den sydøstlige del af landet.

Byens historie kan spores tilbage til middelalderen. Den er også i Italien blevet kaldt "den grønne by af guld" på grund af de mange olivenlunde i området, der er kendt for være kilden til olivenolie af ekstra høj kvalitet.