Biden til NATO: Nedslag i Polen var ukrainsk forsvarsmissil

Amerikanske embedsmænd oplyser, at missilet blev affyret af ukrainske styrker, siger en journalist fra AP.

Ifølge den amerikanske præsident, Joe Biden, viser foreløbige informationer, at det er "usandsynligt", at det missil, der dræbte to i Polen tirsdag, er affyret fra Rusland.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg vil ikke sige det, indtil vi har undersøgt det fuldstændig, men det er usandsynligt med projektilbanen, at det er affyret fra Rusland, men vi må se, sagde præsidenten til pressen tidligt onsdag.

Til pressen fortæller han ikke, hvem der i så fald står bag, men ifølge nyhedsbureauet Reuters har præsidenten fortalt NATO-landene, at det var et ukrainsk luftforsvarsmissil, der ramte Polen.

Forskellige meldinger

Det samme siger en række amerikanske embedsmænd. Ifølge dem er missilet affyret af ukrainske styrker i et forsøg på at afværge russiske missiler.

Det siger en journalist på AP, som har talt med kilderne, der optræder anonymt.

Fra ukrainske og polske myndigheder lyder meldingen, at missilet bag eksplosionen er russiskproduceret.

Rusland har afvist at stå bag et missilangreb mod Polen. Det russiske forsvarsministerium har kaldt beskyldninger for en "bevidst provokation". Ifølge Rusland er missilet derimod ukrainsk.

Det er endnu ikke officielt bekræftet, hvor missilet er affyret fra.

Enighed på hastemøde

Joe Biden lover at hjælpe Polen med at kortlægge, "præcis hvad der er sket".

- Og så kommer vi til i fællesskab at afgøre vores næste skridt, som undersøgelserne skrider frem. Der var total enighed blandt folk rundt om bordet, sagde præsidenten.

Han talte fra Bali i Indonesien, hvor han sammen med en række andre verdensledere var samlet for at deltage i G20-topmødet.

Her blev der natten til onsdag dansk tid afholdt et hastemøde efter den dødelige eksplosion i Polen.

Ved hastemødet deltog også statsledere fra Tyskland, Holland, Japan, Spanien, Italien, Frankrig og Storbritannien. Alle, undtagen Japan, er medlemmer af forsvarsalliancen Nato. Det samme er Polen.

BĂĄde USA og NATO efterforsker eksplosionen.