Krigen i Ukraine

Britisk minister advarer mod at drage "tåbelig" konklusion efter Kherson: Putin er langtfra at give op

Det vil være "tåbeligt" at se Ruslands tilbagetrækning fra Kherson som afslutningen på krigen, siger britisk minister.

Selvom Ukraine i øjeblikket har momentum i kampen mod Rusland og har genindtaget nøglebyen Kherson, så fortsætter krigen.

Det siger den ukrainske udenrigsminister, Dmytro Kuleba, ifølge avisen The Kyiv Post.

- Vi vinder kampe på slagmarken. Men krigen fortsætter, siger han til journalister i Cambodia, hvor han deltager i et møde mellem medlemmerne i Sammenslutningen af de Sydøstasiatiske Lande (ASEAN).

En lignende melding kommer fra den britiske forsvarsminister, Ben Wallace.

Han mener langtfra, at den russiske præsident, Vladimir Putin, er ved at give op.

- Rusland bør ikke undervurderes

Den britiske forsvarsminister advarer søndag om, at det vil være "tåbeligt" at se Ruslands tilbagetrækning fra Kherson som afslutningen på krigen.

- Ingen bør undervurdere Rusland. Rusland er langt fra at give op, siger han søndag til Times Radio ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Lyn-analyse

Befrielsen af Kherson har givet et massivt moralsk boost til soldaterne, der kæmper ude på slagmarken, om at der er succeser på denne vej, og forhåbentlig er der flere succeser på den ukrainske side.

Og så giver det befolkningen, der også er besat af russerne, en tro på, at de også kan blive befriet, ligesom vi har set befolkningen i Kherson blive befriet i de seneste dage.

Så der er absolut en tro på fremtiden, på trods af at man selvfølgelig godt ved, at den her krig langtfra er slut endnu.

Kherson er den eneste regionale hovedstad, Rusland har nået at erobre, efter at præsident Vladimir Putin beordrede sine styrker ind i nabolandet 24. februar.

Generobringen af Kherson skete fredag, efter at russerne meldte, at de ville trække deres styrker ud af byen onsdag.

Den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, sagde i en i videotale lørdag, at Ukraine vil befri mange flere byer og landsbyer, der er under russisk besættelse.

- Vi glemmer ikke nogen, vi forlader ikke nogen, sagde han.

Kampe i Donetsk er "helvede"

Zelenskyj fremhævede blandt andet Krim, Melitopol og Henitjesk som områder, Ukraine vil generobre.

Henitjesk blev udpeget af Rusland som ny administrativ hovedstad i Kherson-regionen lørdag i stedet for Kherson by efter tilbagetrækningen.

Zelenskyj sagde også lørdag, at russiske styrker i øjeblikket gør hård modstand i Donetsk. Han beskrev kampene i regionen som et "rent helvede".

- Der er ekstremt hårde kampe hver dag. Men vores enheder forsvarer sig heltemodigt. De modstår de invaderende styrkers forfærdelige pres. Og de fastholder vores forsvarslinjer, sagde han.

Den ukrainske vilje til kamp i regionen Donetsk har betydet, at man samtidig har kunnet gennemføre vellykkede operationer ved Kherson og i andre områder, mener han.