Død demokrat vinder lokalvalg i USA

En kandidat, som døde i oktober, er blevet genvalgt i den amerikanske delstat Pennsylvania.

Demokraten Anthony "Tony" DeLuca, som var medlem af Repræsentanternes Hus i delstaten Pennsylvanias kongres, er blevet genvalgt ved midtvejsvalget. Det skete, selv om han døde i starten af oktober.

Det skriver Fox News.

En Twitter-konto, som tilhører valgkomitéen for de lokale demokrater, bekræfter også, at han er blevet valgt, selv om han er afgået ved døden.

- Selv om vi er utroligt kede af tabet af repræsentant Tony DeLuca, er vi stolte af at se vælgerne fortsætte med at vise deres tillid til ham, skriver komitéen blandt andet.

Anthony DeLuca var det længst siddende medlem af Repræsentanternes Hus i Pennsylvania. Han døde i en alder af 85 år den 9. oktober af lymfeknudekræft.

Det stod derfor på forhånd klart, at det ville udløse et suppleringsvalg, hvis han skulle genvælges.

Valgkomitéen skriver også, at der snart vil være et suppleringsvalg.

Anthony DeLuca havde en modkandidat fra et af USA's mindre partier - Green Party. Ifølge Fox News stillede Green Partys Queonia "Zarah" Livingston op som en venstreorienteret kandidat.

Ud over at USA har en føderal kongres med to kamre, er der også en lokal regering i alle delstaterne med lokale parlamenter. Alle stater bortset fra Nebraska har to kamre i deres lokale parlamenter.