Udland

USA sender ny våbenpakke til Ukraine på 2,9 milliarder

Pentagon sender endnu en våbenpakke til Ukraine og opretter et støttekontor i Tyskland.

USA har fredag annonceret endnu en militær hjælpepakke til Ukraine.

I alt sender amerikanerne denne gang hjælp til en værdi af 2,9 milliarder danske kroner til Ukraine.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet AP opretter amerikanerne også et hovedkontor i Tyskland, der skal holde opsyn med al våbentransport til Ukraine samt militærtræning af ukrainske soldater.

Kommandoposten signalerer en mere permanent amerikansk tilstedeværelse i forbindelse med krigen i Ukraine, lyder det fra Pentagon. 300 personer skal bemande posten.

En del af beløbet skal gå til at finansiere udbygningen af det ukrainske luftforsvar, der skal gøre det lettere for landet selv at forsvare sig mod de tiltagende missil- og droneangreb fra Rusland.

1100 kamikazedroner

Angrebene har indtil videre forårsaget betydelige skader på Ukraines strøm- og vandinfrastruktur.

En talsperson for det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, oplyser, at USA også vil betale for renovering af 45 T-72-kampvogne fra Tjekkiet.

De tjekkiske T-72-kampvogne stammer fra sovjettiden. Ifølge Pentagon-talsperson Sabrina Singh vil amerikanerne give dem "avancerede optik-, kommunikation- og pansringspakker," skriver Reuters.

Våbenpakken omfatter også 1100 droner af typen Phoenix Ghost, også kendt som "kamikazedroner", skriver AP. De eksploderer, når de rammer deres mål.

Krigen i Ukraine har varet siden 24. februar i år, hvor Rusland invaderede nabolandet.

USA er bare et af de lande, der har sendt våben og penge til Ukraine efter krigens start. Danmark har sendt hjælp afsted for flere hundrede millioner kroner.