Kina optrapper covid-vaccinationer

Kina fastholder strategi mod covid-19 med drastiske restriktioner, når der registreres et smittetilfælde.

De kinesiske myndigheder siger i erklæringer lørdag, at de ikke vil tøve med at indføre nye restriktioner for at forhindre udbredelse af covid-19.

Samtidig lyder det fra myndighederne, at en "dynamisk indsats" mod nye coronatilfælde fortsætter, så snart de opdages.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Der vil ikke være nogen tøven i covid-19 strategien, siger myndighederne for sygdomskontrol, som optrapper vaccinationer af alle personer på 80 år og derover, siger en talsperson for Kinas Nationale Sundhedskommission ved et pressemøde lørdag.

Drastiske forholdsregler

Kinas nuværende strategi er stadig at kontrollere covid-19, selvom det er vanskeligt med nye covid-varianter og smittede uden symptomer, siger sundhedsmyndighederne.

Kina har en politik, som indebærer meget drastiske forholdsregler i samme øjeblik, der er registreret smittede i et område.

Tidligere i denne uge isolerede landet omkring 600.000 personer i et industriområde i millionbyen Zhengzhou i den centrale del af landet, som blandt andet omfatter verdens største Apple-fabrik for telefoner. Det skete efter, at der var påvist 64 nye tilfælde af corona i området.

Dermed kan ingen komme ind eller ud af industrizonen for øjeblikket - medmindre de kommer med mad eller medicin.

Alle, som bor og arbejder i industrizonen, testes dagligt.iPhone-fabrikken, som drives af det taiwanesiske selskab Foxconn, har flere hundredtusinder ansatte i fabriksbyen.

De gentagne nedlukninger af de kinesiske storbyer har ifølge økonomer betydet faldende produktion i landet. Og det har været en prøvelse for millioner af borgere, der har været spærret inde i deres hjem gentagne gange.