Coronavirus

Tusindvis af gæster spærret inde i Disney Resort efter coronaudbrud

Ingen af gæsterne må forlade forlystelsesparken, før de har kunnet fremvise en negativ test.

Disneyland after dark.

For nogle giver det enten associationer til et dansk rockband eller fri leg efter lukketid. Men for gæsterne i Shanghai Disney Resort blev det anderledes alvor, da den kinesiske forlystelsespark mandag lukkede med øjeblikkelig virkning, fordi man vil forhindre yderligere udbrud af covid-19.

Det skriver BBC.

Alle besøgende er blevet bedt om at blive i parken, indtil de kan fremvise en negativ coronatest. Samtidig skal alle, der har gæstet Shanghai Disney Resort, give tre negative tests over tre på hinanden følgende dage.

10 positive tilfælde

De stærke foranstaltninger kommer, efter at metropolen med sine 25 millioner indbyggere søndag konstaterede 10 positive tilfælde på personer uden symptomer.

Det var dog nok til at sætte byen i en fornyet alarmtilstand og få de kinesiske myndigheder på tæerne igen næsten tre år efter det første udbrud blev konstateret med Wuhan som arnested.

TV 2s korrespondent Christina Boutrup fortæller, at man stadig er styret af frygt for en bølge af pandemien.

- Det her er et eksempel på den frygt, som de skrappe restriktioner har ført med sig, og som kineserne lever med hver dag. Det lægger en kæmpe dæmper på økonomien, fordi mange foretrækker at blive hjemme frem for at risikere at blive fanget i timevis, siger hun.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Shanghai Disney Resort uventet lukker. I november sidste år blev 30.000 mennesker midlertidigt spærret inde, efter at myndighederne beordrede alle til at blive testet som led i kontaktopsporing.

Selvom mange danskere er ved at have fortrængt de værste og mest forstyrrende konsekvenser af covid-nedlukninger, må kineserne eksistere under ganske andre vilkår.

Det vidner den aktuelle opblussen i Shanghai om.

- Hvis der er en eneste person, som har besøgt Disneyland siden 27. oktober, der tester positiv, så vil alle andre, der har besøgt parken i weekenden sandsynligvis få tildelt en rød kode, som betyder, at de ikke kan gå på arbejde og ikke kan komme i skole i flere dage. De risikerer også at blive sendt i karantæne, siger korrespondenten.

Skrappeste i verden

Man er stadig langt fra at værre fri af pandemiens favntag. Den kinesiske regerings strategi om nultolerance over for covid betyder, at lokale myndigheder øjeblikkeligt skal indføre skrappe restriktioner i tilfælde af selv mindre udbrud.

- I Kina lever man ikke med covid, men man lever underlagt covid-restriktionerne, som er de skrappeste i verden. Den digitale overvågning er blevet øget markant, og myndighederne kontrollerer konstant, hvor man er, og hvem man omgås, fortæller Christina Boutrup.

Millioner af mennesker var 24. oktober under 200 forskellige lockdowns i Kina.

Landets 1,45 milliarder registrerer dagligt mere end 1000 nye covid-tilfælde. Det er tal, der ses som relativt små udbrud i andre dele af verden men ikke i Kina.

Tidligere på måneden signalerede den kinesiske præsident, Xi Jinping, at der ikke ville være nogen lempelse af nultolerancen over for covid, der sigter mod at udslette alle udbrud.

Det er en "folkekrig for at stoppe spredningen af ​​virussen", som Xi Jinping udtrykte det.