Værnepligt sætter verdens største popband ud af spillet indtil 2025

De har smadret rekorder og skabt sig millioner af fans over hele verden. Nu skal BTS i trøjen.

Sandsynligheden for, at du kan lide dem, er stor. Sandsynligheden for, at du har hørt dem, er endnu større.

I 2013 tog det koreanske boyband BTS verden med storm og var med til at gøre koreansk pop til et verdensomspændende fænomen – nu under sin egen genrebetegnelse; K-pop.

Men om lidt er det slut for BTS – i hvert fald i en rum tid, da de koranske sangere skal aftjene værnepligt. De bliver dermed sat ud af spillet på den internationale scene indtil 2025.

Så store er BTS

Har du imidlertid aldrig hørt om BTS, og er din teenager for sorgbetynget til at forklare, hvorfor det er en stor nyhed, får du den her:

Sydkorea har vist sig at have et talent for at skabe musikalske megastjerner og internetfænomener. Det så man i 2012, hvor kunstneren Psy dengang slog alle tidligere rekorder for visninger på Youtube med nummeret ‘Gangnam Style’.

Dyre, glitrende musikvideoer, dansetrin koreograferet ned til mindste detalje og ørehængende melodier krydret med sporadiske engelske fraser fik enorme publikummer til at synge med ikke kun i Sydkorea, men i hele verden.

Det er BTS endnu et eksempel på.

BTS har slået utallige rekorder for flest visninger af deres musikvideoer på Youtube inden for 24 timer – heriblandt med nummeret ‘Dynamite’, der på et døgn fik 101,1 millioner visninger i 2020 og vippede megastjerner som Taylor Swift og Ariana Grande af pinden.

På kun tre timer og 31 minutter fik BTS en million følgere på det sociale medie Tiktok. I skrivende stund har de 53,7 millioner følgere. Det svarer til godt to millioner flere mennesker end hele Sydkoreas befolkning.

De er to gange nomineret til en Grammy for bedste popgruppe.

Og så tilbage til nyheden.

Står til længste værnepligt

Reuters skriver mandag, at bandets syv medlemmer ikke kan udskyde deres værnepligt længere. Sydkorea har strenge krav for op til 21 måneders militærtjeneste.

Gruppens ældste medlem, Jin, har udskudt sin værnepligt indtil nu, men står over for den længste værnepligt på næsten to år, når han fylder 30 i december, skriver Reuters.

I en udtalelse fra gruppens managerorganisation, HYBE, står der, at alle øvrige medlemmer af BTS også vil aftjene deres værnepligt.

- Både selskabet og medlemmerne af BTS ser frem til samles igen omkring 2025 som følge af deres militærtjeneste.

Det er ikke uset, at sydkoreanske berømtheder pludselig må sætte karrieren på pause på grund af deres militære forpligtelser. Men nogle har tidligere fået lov at slippe billigt.

Det var tilfældet med fodboldspilleren og Tottenham-angriberen Son Heung-min, som i 2020 slap med kun tre ugers tjeneste, idet han i 2018 var med til at sikre Sydkorea en guldmedalje i Asian Games.